Patru şcoli din Braşov, ce au secţii cu predare în limba germană, primesc materiale educaționale și jocuri interactive noi, într-un proiect derulat de Fundația Michael Schmidt

Elevii din patru unităţi de învăţământ din Braşov, care au şi secţii în limba germană, vor beneficia de materiale didactice şi jocuri intercative donate de Fundaţia Michael Schmidt.



Fundaţia continuă şi în 2019 tradiţia de a oferi aceste materiale şcolilor care au şi clase cu predare în limba germană, în încercarea de a creşte astfel atractivitatea educaţiei dar şi de a le oferi profesorilor posibilitatea de a se bucura de diversitate în pregătirea cursurilor. 

Cele patru şcoli din judeţul Braşov care vor primi materiale didactice şi jocuri interactive sunt Şcoala gimnazială nr. 12 şi Şcoala gimnazială nr. 15, ambele din municipiul Braşov, şcoala gimnazială Rupea şi Colegiul Naţional „Doamna Stanca“ Făgăraş“.

Astfel de donaţii din partea Fundaţiei Michael Schmidt vor ajunge de asemenea, la Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” Sighişoara, Gimnaziul „Friedrich Schiller” Tg. Mureş, Şcoala gimnazială Augustin Maior Reghin, Şcoala Primară Nou Săsesc, şi Liceul „Timotei Cipariu” din Dumbrăveni.



Fundația Michael Schmidt reușește de la an la an să facă activitățile extrașcolare mai interesante pentru cei mici, stârnindu-le acestora dorința de studiu, prin materiale moderne, practice și interactive, care îi ajută, în același timp, și pe dascălii implicați în formarea intelectuală a elevilor și în educația lor zilnică.

 

„Copiii sunt viitorul nostru al tuturor, iar o investiție în educația lor este o șansă pentru o societate mai bună. De aceea una dintre misiunile principale ale fundației vizează proiecte care să sprijine educația atât pe plan local, cât și național. Este cunoscut că bazele oricărei formații intelectuale, sunt puse în primii ani de școală și de aceea ne dorim să îi susținem pe acești copii de la început, astfel încât ei să aibă acces la cărți și la jocuri interesante care să le deschidă apetitul pentru nou, pentru cunoaștere, pentru studiu, căci doar așa își vor putea construi o carieră, un trai decent și vor avea resursele necesare pentru a-i ajuta și pe ceilalți. Cred în potențialul fiecăruia dintre acești copii și sunt convinsă că ei vor demonstra că educația poate schimba lumea.”, a declarat Veronica Schmidt, vicepreședinte al Fundației Michael Schmidt.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al organizației Haus des Deutschen Ostens (HDO) care activează în München și își desfășoară activitatea în domeniul cultural și educațional, pentru a susține dezvoltarea fostelor teritorii și așezări germane din Europa de Est. 



Fundația Michael Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România. Începând din 2017, fundația acordă o atenție specială copiilor din comunitățile în care își desfășoară activitatea prin înființarea unui program de sprijin educațional care este menit să prevină abandonul școlar și să susțină performanța pe termen lung.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.