Fostul primar de Cristian, în arest preventiv pentru înreținerea de relații sexuale cu minori. Fostul edil racola copii dintr-o comunitate săracă din localitatea vecină

Foto: Captura - Reportaj PRO Tv

Fostul primar al comunei Cristian, din perioada 1996 – 2000 a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în dosarul în care este cercetat pentru act sexual cu un minor. În același dosar sunt cercetate alte trei persoane, pentru șantaj, fiindcă ar fi cerut diverse sume de la fostul edil, pentru a nu da publicității un filmuleț în care acesta apărea, alături de un minor, într-o postură compromițătoare.



Potrivit procurorilor, fostul edil din Cristian racola copii minori dintr-o zonă periferică a comunei învecinate, Vulcan, și le oferea diferite sume de bani sau alte beneficii materiale, pentru a întreține relații sexuale cu el. Jurnaliștii PRO TV susțin că în comunitatea respectivă se știa despre apucăturile fostului edil, însă într-o sărăcie cruntă, părinții copiilor agresați ar fi închis ochii la aceste fapte.

Acum, fostul primar de Cristian a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce Judecătoria Zărnești a admis propunerea procurorilor. Și cei trei șantajiști s-au ales cu aceeași încarcerare temporară.



„În acest caz avem trei persoane vătămate minore, toate cu vârste sub 15 ani. În concret s-a reținut inculpatul major, o persoană în vârstă de 61 de ani, a  întreținut relații sexuale cu acești trei minori sub 15 ani. Persoana majoră a fost propusă pentru arest preventiv pentru 30 de zile. În paralel s-a pornit acțiunea penală și împotriva a trei inculpați, pentru șantaj, constând în faptul că i-au cerut primului diverse sume de bani pentru a nu da publicității filmulețe cu acesta, în situații compromițătoare. În ceea ce privește raporturile sexuale cu minori, vorbim despre fapte care s-au petrecut la începutul anulu 2019, majoritatea în luna martie, iar șantajul, în lunile octombrie și noiembrie“, a preciat procurorul Vlad Teodorescu.

Procurorul a precizat că deocamdată, acestea sunt singurele fapte în cercetare, pentru care există dovezi. În funcție de probatoriu însă, este posibil ca cercetarea să fie extinsă și pentru alte fapte, la alte persoane.



„Este posibil să ne extindem și pe alte fapte și persoane, în funcție de probatoriul pe care îl vom avea. Dacă se va dovedi cu probe că părinții știau despre aceste fapte, aceștia pot fi complici la infracțiunea de act sexual cu un minor“, a mai spus procurorul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.