Fostul viceprimar al Cristianului se întoarce în PNL, după 4 ani de „rătăcire“. Cine va fi candidatul liberalilor la Primăria comunei?

Fostul viceprimar al comunei Cristian, în două manndate (208 – 2016), Octavian Buta, și-a anunțat revenirea în rândurile liberalilor. Buta, actual consilier local, plecase din PNL în 2016, alăturându-se UNPR, în momentul în care liberalii au ales să îl susțină pentru primăria Cristian pe Gicu Cojocaru, cel care, de altfel, a și câștigat.  



Acum, Buta revine în PNL și spune că este, de fapt, „o revenire la matcă“, dat fiind că el este un liberal, în construcția sa. Același Buta a explicat foarte sincer și motivul pentru care în urmă cu patru ani a ales să plece din partid: atunci el a considerat că după două mandate ca viceprimar ar fi meritat să fie cel pe care PNL îl susține pentru funcția de primar, ceea ce nu s-a întâmplat.

Rămâne de văzut pe mâna cui va merge PNL la Primăria Cristian, la alegerile din mai iunie și dacă, de această dată va alege să îl susțină pe Octavian Buta, în condițiile în care actualul primar, Gicu Cojocaru,  a fost implicat în mai multe dosare instrumentate de Agenția Națională de Integritate.



Octavian Buta: „Revin acasă, în PNL, în Organizația Cristian, al cărui membru am fost vreme de 17 ani. Am lipsit din partid o perioadă, dar nu am încetat să fiu liberal, pentru că aceasta este structura mea. Am decis să mă întorc la matcă, așa cum se spune, pentru a încerca, atât cât știu și pot, să ajut echipa PNL din Cristian în îndeplinirea obiectivelor în plan politic, dar și pentru dezvoltarea comunității. În cele două mandate de viceprimar cred că am lăsat o amprentă suficient de puternică și oamenii știu acest lucru și își doresc să revin în PNL și să fiu aproape de ei“.