Din 1 iulie, vom avea „micul RATBV Metropolitan”. După Cristian, doar cinci localități vor mai fi deservite de operatorul regional

De la 1 iulie 2019, RATBV SA va deveni operator metropolitan de transport pentru 17 localităţi din Zona Metropolitană, anunța în 19 iulie 2018 conducerea Agenţiei Metropolitane de Dezvoltare Durabilă a Transportului Metropolitan Braşov. Pe listă erau municipiile Brașov, Săcele și Codlea, orașele Ghimbav, Predeal, Râșnov şi, comunele Bod, Budila, Cristian, Crizbav, Feldioara, Hălchiu, Hărman, Prejmer, Sânpetru, Tărlungeni și Vulcan.

Prima localitate în care au ajuns autobuzele RATBV a fost Cristian, linia 110 devenind funcțională de la data de 1 ianuarie 2019.

De la 1 iulie 2019, alte cinci localități vor mai fi deservite de operatorul metropolitan, respectiv Brașov (în acest caz este vorba numai de o procedură birocratică),  Ghimbav (unde va circula linia 210), Bod, Sânpetru și Hărman.

Pentru introducerea transportului metropolitan în aceste localități, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, în ședința de plen a Legislativului județean va fi supus aprobării un act normativ.  

„Pentru restul localităților se va aproba o hotărâre de Consiliu Județean prin care se vor prelungi actualele contracte de transport până la data de 2 decembrie”, a declarat Gabor, care a explicat că problemele au apărut odată cu aprobarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului.

„Sperăm ca până la începutul lunii decembrie să se clarifice modul de acordare a licenţelor de transport”,  a continuat reprezentantul administrației județene.

 Codlea era pregătită, dar mai e nevoie de clarificări de la București   

Codlea era, la un moment dat, anunțată ca fiind una dintre localitățile în care autobuzele RATBV ar fi urmat să ajungă de la data de 1 iulie 2019. „Primăria Codlea a făcut toate demersurile necesare. Înțeleg că încă există anumite aspecte ce trebuie clarificate cu autoritățile de la București. Aștept și eu cât mai repede o poziție oficială și asumată de către Agenţia Metropolitană de Dezvoltare Durabilă a Transportului Metropolitan Braşov. Licența actualului operator de transport, care folosește microbuze, expiră în 30, iunie 2019 și în cazul în care cei de la Brașov nu reușesc să fie pregătiți din luna iulie, legea permite prelungirea licenței 6 luni”, a declarat viceprimarul municipiului Codlea, Erwin Albu.

Acesta a precizat că, în timpul discuțiilor cu reprezentanții agenției, a fost stabilită frecvența de circulație a autobuzelor RATBV (din 30 în 30 de minute la orele de vârf și din 60 în 60 de minute în rest). Totodată, viceprimarul a anunțat că prețul unei călătorii cu autobuzul metropolitan nu va fi mai mare decât cel practicat de actualul operator, iar primăria va acorda facilități pentru anumite categorii de călători. Totodată, biletul de Codlea va fi valabil și în Brașov, până la expirarea valabilității de 50 de minute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.