Premierul Orban garantează că Guvernul va finanța Aeroportul de la Ghimbav. Despre autostrada Comarnic-Brașov: “În 10 zile luăm o decizie”

Premierul României, Ludovic Orban, a dat azi asigurări că în calitarea sa de șef al Executivului va susține proiectul aeroportului de la Ghimbav, inclusiv prin alocări financiare de la bugetul de stat.



“Vă garantez că vom aloca bani de la bugetul de stat pentru aeroport. Nu știu cum vă puteți imagina altfel, mai ales că eu sunt brașvean și deja am spus, cu mai multe ocazii că îl voi sprijini”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a declarat, de asemenea că se va concentra și asupra tronsonului de autostradă Comarnic-Brașov, unde “lucrurile trebuie desțelenite” pentru a se merge apoi fie pe varianta unui parteneriat public-privat, fie pe varianta finanțarii de la bugetul de stat.

“Știm care sunt necesitătile la Brașov. Trebuie să desțelenim proiectul autostrăzii Brașov-Comarnic, pentru că de când am fost eu la Ministerul Transporturilor nu s-a mai făcut nimic in plus. Am plecat de acolo în 2008 lăsând un studiu de fezabilitate, indicatori tehnico-economici aprobați, și o procedura de parteneriat public privat în faza de selecție. (…) Vom analiza din nou situația și în maxim 10 zile decidem pe ce variantă mergem: PPP sau finanțare de la bugetul de stat”, a declarat Orban.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.