PNL îi invită pe brașoveni la sediile de cartier, pentru informații despre bugetarea participativă din 2020

Partidul Național Liberal Braşov, prin consilierii din fiecare cartier, îi invită pe brașoveni la sediile din oraş, unde să solicite informații despre platforma de bugetare partcipativă, astfel încât în 2020 să poată înscrie proiecte pentru acoperirea unor necesități din cartierul lor.  Executivul Primăriei a anunțat că bugetarea participativă va fi pusă în aplicare de anul viitor, Municipalitatea urmând să finanțeze proiecte scrise chiar de cetățeni și înregistrate pe platforma de bugetare participativă de pe site-ul Primăriei, www.brasovcity.ro.



Platforma de bugetare va fi lansată pe 23 decembrie

Consilierul local PNL, Carmen Țop-Ferghete a amintit că împreună cu colegii de partid au avut iniţiativa aceasta din luna februarie a anului 2019 și a anunțat că, prin consilierii de cartier va oferi orice informații cetățenilor care vor să se implice în astfel de proiecte.

„Salutăm decizia Primăriei Brașov  de a lansa, începând cu 23 decembrie platforma online de bugetare participativă. Consilierii locali PNL au avut o astfel de inițiativă încă din luna februarie, când au solicitat crearea cadrului, pentru un program care să finanțeze proiecte propuse și scrise chiar de cetățeni și selectate tot cu ajutorul lor. A fost o inițiativă prin care ne-am dorit să implicăm activ cetățenii în dezvoltarea cartierului lor și a a orașului lor și ne bucurăm că propunerea noastră va fi pusă în aplicare din anul 2020“, a declarat Carmen Țop-Ferghete, într-un comunicat de presă.



Până la 100.000 de euro pentru un proiect

Reamintim că platforma de bugetare participativă va putea fi accesat de către cetățeni începând cu 23 decembrie 2019. Categoriile propuse de Executivul Primăriei, pentru proiectele de finanțare scrise de către cetățeni sunt următoarele: mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației; amenajare spatii publice; amenajare de spații verzi și locuri de joacă; Infrastructura culturală;  infrastructură educatională; infrastructură de sănătate; digitalizare. Bugetul maxim pentru un proiect poate ajunge de 100.000 euro.

 



Consilierii de zonă și programul de audiență: 

• Zona Tractorul  – consilier Adrian Oprică: str. Bronzului nr. 5 ; în fiecare marți între orele 17-19;
• Zona Răcădau – consilier Top-Ferghete Carmen: str. Tâmpei nr. 8 ; în fiecare marți intre orele 17-19;
• Zona Triaj – consilier Vieriu Costel: str Pașcani nr.4 ; în fiecare luni între orele 18-20;
• Zona Griviței – consilier  Rusu Sebastian: str.Grivitei nr.53 ; săptămânile  1 și 3, marți de la ora 16.30-18;
• Zona Schei – consilier Ciovică Octavian: str. N.Bălcesu nr.33; din ianuarie 2020 în fiecare zi de luni pana vineri între orele 17-19;
• Zona Astra 3 și Blumăna – consilier –Mara Iulian: str. Lungă nr.12, miercurea săptămânile 1 și 3, între orele 16-18;
• Zona Florilor și Poiana Brașov –consilier Cojocea Roxana: str. Parcul Mic , în spate la ITC, săptămâna 2 și 4, joi între orele 16-18;
• Zona Craiter-  consilier Durbacă Adina: str Lungă  nr. 12 , miercurea săptămânile 1 si 3, între orele 17-19;  
• Zona Noua – consilier Diaconu Pamela: str. Brazilor nr. 43, marți, săptămâna 2 și 4;
• Zona Astra  I – consilier Bădulescu Sebastian:  str. Ferencz Szemler nr. 14 nr. , în fiecare marți între orele 17-18.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.