Brașovenii vor vor putea depune și anul acesta proiecte pentru bugetarea participativă. Vor fi noi reguli, iar procedura va fi gestionată de un birou nou înființat în Primărie

În bugetul local al municipiului Brașov pe anul 2021, în Fondul de rezervă, au fost prevăzuți bani și pentru programul de bugetare participativă, respectiv suma totală de 2.000.000 de lei. 

Deocamdată, programul este într-o fază incipientă, pentru că reprezentanții municipalității brașovene vor să aducă unele schimbări față de prima ediție, din 2020. 

Mai exact, marți, primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că vrea să evite ca acest program să fie o „licitație de idei” și a spus și cum s-ar putea face acest lucru:  „Ar putea fi un pas intermediar, în care oamenii să aibă discuții cu aparatul administrativ al Primăriei despre proiectele pe care vor să le propună”. 

Acesta a anunțat și faptul că anul acesta, bugetarea participativă va fi gestionată de Biroul de Relații și Inovare Comunitară, înființat anul acesta în Primăria Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.