VIDEO. Cuvinte grele în Consiliul Local Brașov. Macedonschi, ieșire nervoasă la adresa unui coleg: „Nesimțitul dracului!“

Cu cât ne apropiem de alegerile locale, Consiliul Local se transformă într-o scenă de teatru în care piesele calme și liniștite de până acum se apropie de reprezentații aprinse, uneori la limita circului.



 Așa s-a întâmplat și azi, când consilierul local Cristian Macedonschi a avut o ieșire nervoasă, chiar isterică, înjurându-l pe președintele de ședință, Adrian Oprică și numindu-l „lingău“.

 

Ce s-a întâmplat?

Spre sfârșitul ședinței de plen, Cristian Macedonschi a cerut cuvântul însă nu a vorbit el însuși, ci i l-a dat mai departe unui cetățean venit să participe la întâlnire, după ce cu două ore mai devreme protestase, alături de alți câțiva, în fața Primăriei, pentru calitatea aerului din oraș.

(Vezi aici, de la 1:39)

 

Acesta, așezându-se la masa consilierilor i-a cerut primarului George Scripcaru să spună care sunt măsurile pe care le-a luat în ultimele 30 de zile, pentru a se asigura că aerul din Brașov este unul respirabil.



După un răspus în lini mari, colegul de partid al lui Macedonschi, Arnold Ungar, i-a atras atenția acestuia că nu este tocmai natural acest mod de lucru, în care un consilier local îi lasă locul unui invitat, la masă, pentru a pune întrebări în mijlocul unei ședințe de plen a CL, în contextul în care luările de cuvânt se „programează“ la începutul ei. 

Reacția lui Ungar a mers mai departe, el cerându-i cetățeanului să nu stea la masa consilierilor, pe locul pus la dispoziție de Macedonschi și să nu vorbească lângă el. 

După un dialog între invitat și primar, președintele ședinței, Adrian Oprică, i-a comunicat consilierului Macedonschi că va fi sancționat prin interzicerea la cuvânt, până la sfârșitul ședinței, întrucât a încălcat, din nou, regulamentul. Moment în care au pornit apostrofările.

Adrian Oprică: „Dl Macedoschi, pentru încălcare regulamentului în ședința de astăzi, pentru că ați mai fost avertizat până acum, veți fi sancționat. Nu veți mai avea dreptul la cuvânt în această ședință, conform regulamentului“

Cristian Macedonschi: „Deci revenim în comunism, facem cenzură aici domnule președinte. Să vă fie rușine!.. Nesimțitule! Plec de bunăvoie“, a spus Macedonschi în timp ce își făcea ieșirea teatral din sala de ședințe.

„Nesimțitul dracului! Am trăit degeaba în comunism. Ce, suntem în communism, îmi băgați pumnul în gură?“ a mai spus el pe drum, când toate privirile erau asupra lui.

Oprică: „Tu ai trăit în comunism, Mace…“

Macedonschi: „Da, am trăit în comunism, am fost în stradă. Nu ca tine, lingău!“

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.