400 de absolvenţi de clasa a IV-a din Braşov susţin azi teste pentru accesul la gimnaziu. 6 colegii au scos la concurs locuri în clasa a V-a

400 de absolvenţi ai claselor a IV-a care au ales să urmeze gimnaziul la unul dintre colegiile care au astfel de clase vor susţine examene de admitere la respctivele unităţi de învăţământ. În municipiul Brașov, 6 colegii organizează testări în vederea realizării noilor formațiuni de studiu pentru clasa a V-a în anul școlar 2020-2021: Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” Brașov, Colegiul de Științe „Grigore Antipa” Brașov, Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov, Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov, Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov și Colegiul Național „Unirea” Brașov. În proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021 este prevăzută câte o clasă cu 30 de locuri pentru fiecare din cele şase unități, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Cele mai căutate clase de gimnaziu sunt cele de la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă”  şi la Colegul Naţiona „Andrei Şaguna”, unde s-au înscris câte 95 de elevi în clasele cu 30 de locuri.

După finalizarea înscrierii, situaaţia se prezintă astfel: 

  • Colegiul de Științe ale Naturii ‘Emil Racoviță’ Brașov 42
  • Colegiul de Științe ‘Grigore Antipa’ Brașov 63
  • Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov 95
  • Colegiul Național de Informatică ‘Gr. Moisil’ Brașov 73
  • Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ Brașov 95 
  • Colegiul Național ‘Unirea’ Brașov 34

Testul are loc azi, concomitent în fiecare unitate școlară, începând cu ora 9.00. Din motive de siguranță/securitate pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, părinții nu vor avea acces în curtea și în incinta unităților școlare centre de examen. Candidații vor fi așteptați la poarta unităților școlare și îndrumați de cadre didactice în sălile de clasă unde sunt repartizați pentru a susține examenul.

Programa școlară specială pentru evaluarea elevilor de clasa a IV-a, pentru admiterea în aceste clase a fost elaborată de un colectiv de cadre didactice din învățământul primar din Brașov și avizată de inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brașov. Rezultatele inițiale vor fi afișate anonimizat de către fiecare unitate școlară pentru candidații proprii, în ziua examenului sau cel mai târziu a doua zi. Contestațiile se pot depune după afișarea rezultatelor, după un program stabilit, prin procedura specifică, de către fiecare unitate în parte. Pe site-urile de web ale fiecărei unități școlare care organizează admitere în clasa a V-a se regăsesc toate informațiile referitoare la organizarea și desfășurarea acestor examene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.