Start în licitaţia pentru noua grădiniţă de la Tractorul. Contractul de lucrări este estimat la aproape 3 milioane de lei, cu un termen strâns de finalizare

Primăria Brașov a lansat licitația privind construirea unei grădinițe în zona Tractorul-Coresi, pe str. Ioan Popasu, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020. Valoarea estimată a achiziției este de 2.975.126,24 lei  + TVA, din care finanțare neramburasabilă de la Uniunea Europeană a cheltuielilor eligibile este de 98% . Ofertele pot fi depuse până la data de 8 iulie, termenul de execuţie pentru noua grădiniţă din Tractorul fiind de 12 luni. 

„Astăzi am lansat licitația licitația pentru construirea unei grădinițe în zona nouă din Tractorul, zona cu cea mai mare dezvoltare din punct de vedere rezidențial. Este o zonă în care sunt multe familii tinere, cu copii mici, iar construirea unor astfel de facilități pentru educație era o prioritate pentru noi. Mai greu a fost până când dezvoltatorii din zonă au înțeles că aceste unități de învățământ înseamnă creșterea calității vieții pentru cei care cumpără locuințele de la ei, iar primăria, ca să poată construi, are nevoie de teren. Trebui să mulțumesc companiei care a înțeles acest lucru și ne-a pus la dispoziție acest teren”, a declarat primarul George Scripcaru.

Grădinița va avea o suprafață construită de 279 mp și suprafața desfășurată de 763 mp, cu o capacitate de 90 copii, având regim de înălțime demisol+parter+etaj1+etaj 2 retras.

Infrastructura clădirii va fi realizată din fundații continue sub șiruri de stâlpi, fundarea realizându-se direct în stratul bun de fundare, iar suprastructura va fi din cadre spațiale de beton armat formate din grinzi, stâlpi și planșee din beton armati.

În ceea ce priveşte lucrările de arhitectură, la exterior pereții vor fi finisați în tencuieli decorative într-o combinație de două culori, la interior se vor folosi vopseli lavabile și plăci ceramice pentru pereții spațiilor umede, iar pentru pardoseli parchet masiv și plăci ceramice pentru zonele umede. Tâmplăria va fi realizată din lemn masiv cu geam termoizolant, iar pentru ușile interioare se propune de asemenea tâmplărie din lemn.

Cinci săli de grupă în noua grădiniţă

Pentru spaţii interioare se propun 5 săli de grupă, o grupă multifuncţională, sală educatoare, sală de mese, bucătărie cu spaţii tehnice aferente, cabinet medical cu izolator precum şi holuri cu vestiare. La subsol, vor funcționa o bucătărie cu spații de depozitare, recepție marfă, o spălătorie cu spații de depozitare lenjerie curată, materiale curățenie, spații tehnice, vestiare, holuri.

Suprafața totală a subsolului este de 180 mp. La parter sunt prevăzute două săli de grupă, cabinet medic și izolator, vestiare copii, birouri administrație. Suprafață totală la parter va fi de 265 mp.

La etajul 1 vor fi amenajate trei săli de grupă, două departamente de materiale didactice și educative, garderobă, două grupuri sanitare și oficiu. Suprafața totală a etajul 1 este de 258 mp.

La etajul 2 va fi amenajată sala multifuncțională și o terasă circulară ca loc de joacă exterior. Suprafața totală a etajului 2 este de 65 mp.

Încălzirea se va realiza printr-un un sistem cu pardoseala radiantă şi radiatoare şi ventiloconvertoare pentru compensarea necesarului de căldură.

Pentru sala multifuncţională de la etajul 2 se prevede un sistem de ventilare şi climatizare cu recuperare de căldură.

De asemenea, se va instala un sistem pentru detecţia şi semnalizarea începuturilor de incendii în interiorul obiectivului, prin supravegherea tuturor spaţiilor cu detectoare automate.

La exteror se va amenaja curtea pentru a fi folosită ca loc de joacă urmând să fie dotată cu echipament de joacă complex.

„Sper ca în curând să lansăm licitația și pentru construirea creșei din acest cartier și astfel să rezolvăm o altă problemă. Pe lângă faptul că brașovenilor din acest cartier le va fi mai ușor să își crească copiii, construirea acestor unități de învățământ înseamnă și o reducere a traficului rutier dinspre acest cartier spre zonele în care funcționează creșe și grădinițe și, implicit, o reducere a poluării. Îmi doresc foarte mult ca dezvoltatorii acestor zone rezidențiale să realizeze că Municipalitatea are toată deschiderea pentru a le asigura brașovenilor condiții normale pentru un oraș ca Brașovul, dar este nevoie și de implicarea lor, având în vedere că terenurile din aceste zone sunt private. Sper ca acest model de parteneriat din cartierul Tractorul să poată fi replicat în cât mai multe zone, iar brașovenii să aibă aproape de locuință tot ceea ce au nevoie pentru un trai decent“, a declarat mai primarul George Scripcaru.

2 Trackbacks-uri / Pingbacks-uri

  1. 4 Iunie: Sinteza (pozitiva) in constructii - Idei Arhispec
  2. Viitoarele grădinițe din Coresi 2 și Bartolomeu – Avantgarden, scoase la licitație pentru proiectare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.