180 de locuri noi în grădinițe, pentru cartierul Tractorul, din Brașov

Sursa foto: bzb.ro

Primăria Brașov vrea să acceseze fonduri europene pentru două grădinițe din cartierul Tractorul – una nouă în zona Coresi, și una deja existentă pe strada Tudor Vladimirescu, unde este în plan o mansardare a clădirii. Cele două proiecte ar însemna o investiție de peste 7,012 milioane de lei, din care Municipalitatea ar achita doar 2% dacă ele vor fi eligibile printr-un program de finanțare prin Programul Operațional Regional

Grădiniță nouă în Tractorul-Coresi, pe terenul donat de un dezvoltator imobiliar

Pentru grădinița nouă din zona Tractorul-Coresi există deja un teren, pus la dispoziție, pe strada Ioan Popasu nr. 15, prin donație, de către dezvoltatorul imobiliar din zonă. Există de asemenea și un studiu de fezabilitate aprobat de Consiliul Local. De asemenea, la ședința de îndată covocată săptămâna trecută, Deliberativul local a aprobat proiectul și cheltuielile aferente acestei investiții.

Conform studiului, grădinița va avea o suprafață construită de 279 de metri pătrați și 768 de metri pătrați suprafață desfășurată și va fi o construcție cu subsol, parter și două etaje, cel de al treilea fiind retras. Grădinița nouă va avea 100 de locuri. Investiția pentru acest proiect se ridică la 3,97 milioane lei și ar trebui realizată în 12 luni calendaristice de la momentul începerii lucrărilor.

Grădinița nr. 11 cu program prelungit de pe str. Tudor Vladimirescu va fi mandarsată

Cel de al doilea proiect din fonduri europene vizează Grădinița nr. 11 de pe strada Tudor Vladimirescu, unde investiția este estimată la 3,04 milioane lei. Mansardarea ar urma să ofere patru săli în plus la etajul nou amenajat și un spațiu multifuncțional. Noile săli de clasă vor fi dotate cu sisteme de ventilație cu recuperare de căldură. Acest proiect include și dotările cu mobilieri și mijloace de desfășurare a procesului educațional. 

În prezent, Gădinița nr. 11 de pe strada Tudor Vladimirescu din Tractorul are opt săli de clasă și o capacitate de 220 de locuri. După finalizarea proiectului, în cele 12 săli de clasă vor fi 300 de locuri.

În acest moment, în Brașov funcționează, 58 grădinițe de stat și 13 grădinițe particulare. Zona Tractorul este una cu cea mai rapidă dezvoltare imobiliară din municipiul Brașov, de aici venind cam cele mai multe cereri pentru locuri noi în grădinițe. Conform datelor statistice din anul 2011, în cartierul Tractorul este concentrată 9,2% din populaţia oraşului

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.