Anunțul DSP Brașov: Puțini brașoveni infectați cu coronavirus au decis să se externeze

Medicii din spitale au consultat opinia pacienţilor infectaţi cu COVID-19, cu privire la posibilitatea de externare la cerere, conform deciziei CCR, şi puţini sunt cei care au vrut să plece din spital, a anunţat DSP Braşov.  

UPDATE
Potrivit newsbv.ro, până acum 4 pacienți au solicitat să plece acasă, deși nu au încă două teste consecutive negative, care să certifice că nu mai sunt purtători de COVID-19. 

**

Direcția de Sănătate Publică a Județului Brașov a emis sâmbătă dimineața un comunicat de presă în care arată că a „luat act cu îngrijorare de decizia Curții Constituționale a României nr.458 din 25.06.2020, prin care s-a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 25 alin. 2 teza 2 din Legea nr. 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătății cu modificările și completările ulterioare și ale art.8 alin.1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/ 2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, care determină suspendarea temporară a măsurilor de izolare la domiciliu și carantinare”.

„Medicii din spitalele COVID au consultat opinia pacienților”

„Având în vedere că decizia Curții Constituționale extinde ideea de <<privare de libertate>> și asupra internării în spitale, menționăm că la internarea în spital pacienții semnează un consimțământ informat asumat și că internarea nu s-a produs ca un act forțat. În continuare, decizia oricărei persoane de a fi externată sau de a nu fi internată, în baza prevederilor deciziei Curții Constituționale, se va face la cererea acesteia, după o informare prealabilă asupra riscurilor la care se expune atât la nivel personal cât și la nivel de comunitate”, a mai comunicat DSP.

Totodată, DSP Brașov a anunțat că „medicii din spitalele COVID au consultat opinia pacienților internați și doar un număr restrâns a decis să se externeze în baza acestei recomandări, restul asumându-și decizia de a rămâne sub supraveghere și tratament și exprimând încrederea în personalul medical”.

„Contextul epidemiologic nu s-a schimbat, iar transmiterea comunitară este extinsă. Recomandarea medicală de izolare la domiciliu timp de 14 zile, în caz de contact cu caz confirmat sau la întoarcere dintr-o țară considerată cu risc epidemiologic de transmitere a bolii crescut, se menține. Persoanele care aleg să nu respecte această recomandare vor fi informate asupra riscurilor personale și asupra celor ce pot apărea în comunitate și vor semna pentru asumarea măsurilor de protecție pe care trebuie să le întreprindă. Ne exprimăm încrederea că populația va alege calea cea mai bună, care să vină în sprijinul protejării propriei sănătăți dar și a celor din jur”, a precizat DSP Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.