Angajaţii din sectorul feroviar ar putea primi o zi liberă în plus, prin lege

Salariații din sectorul feroviar ar putea beneficia, pe lângă liberele legale de care se bucură toți angajații din țara noastră pe parcusul unui an, de o zi liberă suplimentară, conform unui proiect legislativ ce va ajunge la votul decisiv al deputaților, cu propunere de adoptare, scrie avocatnet.ro.

Măsura se regăsește în Proiectul de lege privind statutul personalului feroviar, document ce a fost adoptat de Senat spre sfârșitul lui 2019 și care urmează să fie votat decisiv în Camera Deputaților, unde are propunere de adoptare. Senatorii au decis să voteze încă o dată proiectul, în aceeași formă, fără să țină cont de obiecțiile președintelui. Același lucru urmează să se întâmple și la Camera Deputaților, respectiv proiectul să fie adoptat în forma inițială, potrivit avocatnet.ro.  

După cum este prevăzut în propunerea legislativă, data de 16 februarie devine zi de sărbătoare legală pentru salariații de la căile ferate.

Ziua Feroviarilor, sărbătorită anual la data de 16 februarie, se declară zi de sărbătoare legală pentru personalul feroviar, prin derogare de la prevederile art.139 alin.(1) din Codul muncii (articolul care stabilește lista liberelor legale din an – n. n), se precizează în proiectul de act normativ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.