Un medic de la Ambulanța Brașov, infectat cu COVID-19, a tratat zeci de pacienți. Explicația DSP Brașov: eroare umană în comunicarea testului

Un medic de la Ambulanța Brașov, infectat cu noul coronavirus, a mers trei zile în misiuni pentru că a primit un rezultat greșit. Testul său era pozitiv, însă a fost anunțat că este negativ. Până când a fost reparată eroarea, medicul a intrat în contact cu zeci de colegi și de pacienți. Cazul a fost prezentat miercuri și de o asistentă de la Ambulanța Brașov.

Risc iminent de focar COVID la Ambulanţa Braşov. Asistentă SAJ: „Colegi cu teste pozitive sunt chemaţi la muncă (…) Nu mai avem personal”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la DSP Brașov, relatează Digi 24.

Potrivit sursei amintite, la Ambulanța Brașov a fost declanșată săptămâna trecută o anchetă epidemiologică legată de un angajat al Serviciului de Ambulanță a Județului (SAJ) Brașov, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Autoritățile au identificat șapte contacți direcți, printre care și doi medici din instituție. Contacții au fost testați, iar vineri, instituția a primit oficial rezultatele: cei doi medici nu sunt contaminati și își pot vedea de viața profesională și personală. În aceeași zi, unul dintre ei a verificat personal, la Direcția de Sănătate Publică Brașov, rezultatul testului. A primit același răspuns, așa că în weekend a făcut două gărzi, purtând ehipamentul obligatoriu de protecție

Ulterior, în cursul zilei de luni, DSP Brașov a anunțat SAJ că cei doi medici sunt pozitivi. „Aș fi putut contamina alte persoane, colegi de-ai mei sau pacienți. Am intrat în unitățile sanitare cu specific non-Covid, deși eu eram pozitiv din data de 7, conform testului care mi s-a transmis”, a declarant medical.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.