Parcarea din fața Gării Brașov: trei etaje subterane, trei culori și 500 de locuri. Deocamdată, proiectul este în faza SF

Proiectul parcării subterane din fața Gării Brașov, anunțat de mai mulți ani de Primăria Brașov a ajuns în etapa licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate (SF) și a altor documente tehnice. Documentația pentru acest obiectiv de investiții va trebui să fie făcută „la pachet” cu cea pentru amenajarea unor pasaje subterane pietonale în zonă. Conform datelor disponibile pe platforma electronică de valoarea contractului este estimată la 1,514 milioane lei, cu tot cu TVA, iar ofertele pot fi depuse până în data de 5 octombrie.  

Cel puțin conform temei de proiectare de care trebuie să țină cont consultantul, parcarea va avea între 400 și 500 de locuri.

10% dintre locuri, pentru mașinile electrice

Parcarea se va construi pe un teren din fața Gării și va avea trei sau mai multe niveluri subterane. Aceasta va fi proiectată astfel încât să permită accesul vehiculelor cu masa totală de cel mult 3,5 tone și o înălțime minimă liberă de 2,3 m. Înălțimea va fi calculată astfel încât să permită accesul – inclusiv SUV-uri care să aibă chiar și sistem de depozitare, se menționează în tema de proiectare.

Fiecare loc de parcare va avea minim 2,50 m X 5,00 m, iar lățimea benzilor de circulație va fi de 6,00 m. De asemenea, fiecare etaj va colorat diferit, asta pentru ca șoferii să se poată orienta mai ușor.

Tot în proiect se arată că 10% dintre locuri vor fi dotate cu prize pentru încărcarea autoturismelor electrice.

Nu în ultimul rând, la această parcare vor putea fi lăsate și mașinile alimentate cu GPL, astfel că vor fi montați senzori pentru identificarea eventualelor scăpări de gaze.

În tema de proiectare se arată că parcarea va fi acoperită cu o „ dală urbană cu spații verzi și zonă pietonală”.

Consultantul va stabili unde se construiesc pasajele subterane

Tot în baza acestui contract, consultantul va trebui să pregătească și documentațiile tehnice pentru realizarea unor pasaje subterane care să facă legătura cu această parcare, însă amplasamentul acestora va fi stabilit în baza unor studii de specialitate.

Terenul pe care se va face amenajarea este pe domeniul public și privat al municipiului Brașov și are o suprafață totală de 94.716 mp, din care aproximativ 37.000 se află pe Bulevardul Victoriei, aproximativ 50.236 mp se află pe Bulevardul Gări, iar restul în fața gării.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.