Parcarea subterană de la Gara Brașov ar putea fi proiectată de o firmă din București. Oferta consultantului este analizată acum de Primărie

Licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și pentru asigurarea asistenței tehnice pentru construirea parcării subterane din fața Gării și pentru realizarea pasajelor subterane a ajuns, în 5 octombrie, în etapa deschiderii ofertelor. Potrivit informațiilor viceprimarului Brașovului Barabas Laszlo, la această licitație s-au înscris două firme, respectiv SC Novart Engineering SRL din Tulcea și  SC Popp & Asociații SRL din București. „Firma din Tulcea nu a depus garanția de participare, motiv pentru care a fost descalificată, astfel că acum este evaluată numai oferta depusă de consultantul din București”, a  declarat viceprimarul. 

Valoarea estimată a contractului de servicii este de 1.273.057 lei fără TVA. 

Conform temei de proiectare, parcarea se va construi în fața gării va avea trei niveluri subterane și va fi acoperită cu o dală înierbată. Capacitatea parcării va fi de 450 – 500 de locuri, acestea fiind destinate vehiculelor cu masa totală mai mică de 3,5 tone. În noua parcare vor putea fi parcate și mașinile alimentate cu GPL. De asemenea, parcarea va fi proiectată astfel încât să permită parcarea SUV-urilor care au montate dispozitive pentru bagaje. 

În ceea ce privește pasajele pietonale, o variantă luată în calcul este ca acestea să treacă pe sub Bulevardul Gării, probabil în zona actualelor treceri de pietoni.