După 10 ani, Primăria Brașov a „reactivat” proiectul parcării din Centrul Civic

Primăria Brașov reia demersurile pentru realizarea unei parcări subterane în Centrul Civic din Brașov, după ce în anul 2011 proiectul a rămas la nivelul de actualizare a Studiului de fezabilitate (SF). Până recent, documentația a stat în sertarele Primăriei, însă, acum proiectul a fost „reactivat”, fiind semnat un contract de servicii în valoare de 942.270 lei fără TVA pentru actualizarea SF-ului cu firma bucureșteană Popp & Asociații.  

Cum va arăta parcarea 

Conform documentației aferente licitației, pentru construirea acestei parcări va fi nevoie de un teren de 41.558 mp, suprafață aflată în domeniul public al municipiului Brașov. 

Noua parcare, cu o capacitate de 400 – 450 de locuri (inclusiv pentru mașinile alimentate cu GPL) va fi subterană și acoperită cu gazon și băncuțe. În tema de proiectare de care va trebui să  țină cont consultantul din București se menționează că această parcare este necesară pentru „funcționarea corectă” a Centrului Civic, unde își desfășoară activitatea numeroase instituții și agenți economici. 

În anul 2011, când a fost finalizat primul SF, investiția a fost estimată la 16,5 milioane de lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit la 36 de luni. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.