Site icon

Șapte proiecte propuse de brașoveni prin bugetarea participativă au primit bani de la bugetul local. Un alt proiect este în stand-by din cauza coronavirusului

Stabilite încă din 10 iunie, șapte dintre cele opt proiecte votate de brașoveni prin Programul de bugetare participativă au primit bani de la bugetul local. Astfel, vineri, în ședința de plen, prin rectificarea bugetului, de la Consiliul Local a fost alocată suma totală de 2.240.000 lei, cu tot cu TVA pentru finanțarea programului.

Alocarea este mai mare decât estimarea de la începutul anului, când Primăria Brașov a anunțat pentru acest program este disponibilă suma de 2.000.000 de lei, astfel că pentru a acoperi diferența, aleșii locali au apelat la fondul de rezervă.

Pe de altă parte, dintre cele opt proiecte, pentru unul nu a fost alocată o sumă de la bugetul local. Este vorba despre proiectul Program de educație rutieră pentru învățământul preuniversitar”, cu o valoare estimată de 50.000 euro, însă nu poate fi implementat momentan, din cauza pandemiei de coronavirus. 

„Fondurile sunt prevăzute în fondul de rezervă, urmând a fi alocate proiectului în funcție de evoluția situației privind desfășurarea activității în școli”, se arată în documentația hotărârii de Consiliu Local prin care a fost aprobată rectificarea bugetului.

Ce sume au fost alocate de la bugetul local pentru cele șapte proiecte:

Banii pentru aceste proiecte nu sunt virați solicitanților ci investițiile sunt realizate de Primăria Brașov. 

Exit mobile version