La un an de la începerea lucrărilor “Drumul de sub munte” vede primul strat de asfalt. Artera din Ţara Făgăraşului este cel mai mare proiect de infrastructură, cu fonduri europene, din judeţul Braşov

La exact un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor „Drumul de sub munte”, care leagă DJ 104 A, DJ 105 C, DJ 105 P, vede asfaltul.  În momentul de faţă, structura rutieră, respectiv refacerea terasamentului, este finalizată pe o porțiune de 7 km, din totalul de 49,6 km incluşi în proiect, iar pe aceasta s-a turnat şi primul strat de asphalt. SC Diferit SRL lucrează pe acest şantier cu 81 de muncitori 22 de utilaje şi 36 de camioane. 

Potrivit constructorului, în decurs de un an – de la momentul ordinului de începere a lucrărilor şi până în prezent, s-au executat s-au finalizat patru poduri şi se lucrează la alte şase, dintr-un total de 15 poduri care vor fi refăcute din temelii sau reparate capital pe „Drumul de sub munte”. De asemenea, sunt în diverse stadii de execuţie 31 de podeţe din prefabricate – 25 de podețe sunt deja finalizate, două sunt în reconstrucţie, iar patru au intrat în reabilitare. În paralel, s-a încheiat consolidarea unui zid de sprijin, iar la un altul se lucrează. 

„Suntem într-un progres foarte bun, deoarece am avut şansa unui constructor foarte bun, care îşi face bine treaba. Acesta este un proiect investiţional complex, prin care reconstruim, reabilităm și lățim «Drumul de sub munte». Până acum s-a lucrat foarte mult la refacerea podurilor, podeţelor şi a zidurilor de sprijin, precum şi la consolidarea structurii drumului, astfel că pe tronsonul de la Viștea am ajuns la turnarea asfaltului. La finalul acestui an sperăm să avem 13 km asfaltaţi în totalitate”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea. 

Modernizarea „Drumului de sub munte” este cel mai mare proiect pentru care Consiliul Judeţean Braşov a atras o finanţare din fonduri europene. Este vorba despre 146,864 milioane lei. „Este cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din judeţul Braşov realizat în ultimii 30 de ani şi unul dintre cele mai importante din Regiunea Centru, un proiect care n-ar fi fost posibil fără implicarea tuturor primarilor din Ţara Făgăraşului. La finele proiectului vom avea 49,6 km de drum reabilitat în totalitate şi cu audit de trafic realizat”, a mai declarat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea. 

„Drumul de sub  munte” traversează toate satele de sub munte, de la Perşani, la Ucea, astfel că va pune în valoare Munții Făgăraș şi va contribui la dezvoltarea turismului. Se ştie, o infrastructură bună aduce cu sine dezvoltarea altor ramuri economice.

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. La un an de la începerea lucrărilor „Drumul de sub munte” vede primul strat de asfalt. Artera din Ţara Făgăraşului este cel mai mare proiect de infrastructură, cu fonduri europene, din judeţul Braşov - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.