Tema unui nou spital al Brașovului, mai mare decât cel aflat în acest moment pe hârtie, atinsă ieri de primarul în funcție al Brașovului, George Scripcaru, dar și de primarul ales, Allen Coliban, care, în perioada campaniei electorale a afirmat de mai multe ori că Brașovul are nevoie o unitate sanitară mai mare, de 1.500 de locuri, nu de una cu 849 de locuri.
Luni, în prima conferință de presă pe care a susținut-o în calitate de nou primar al Brașovului, Allen Coliban a dat de înțeles că acest proiect va fi reanalizat.
„Zilele trecute a fost o dezbatere publică organizată de Asociația Noul Spital al Brașovului, în care s-a discutat despre o dimensionare corectă a acestui spital, alta decât cea despre care se vorbește acum la modul oficial. Pentru ca acest spital să beneficieze de finanțare europeană, studiul de fezabilitate aferent investiției ar trebui să fie gata la începutul anului viitor. Prin urmare, avem nevoie de un consens și de o atitudine politică foarte corectă față de acest proiect. Unul din primele lucruri pe care vreau să le fac este să așez la aceeași masă consultanții care se ocupă de acest studiu de fezabilitate și inițiatorii proiectului din anul 2015, astfel încât să discutăm cu argumente, iar specialiștii să spună care ar fi cele mai bune soluții. Din punct de vedere politic, ar trebui să susținem nevoia brașovenilor, fundamentată de nevoia specialiștilor”, a declarat Coliban.
George Scripcaru: „Eu nu cred că acest lucru este posibil”
Despre o posibilă redimensionare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, George Scripcaru a declarat că în cazul în care se dorește regândirea acestui proiect, va fi nevoie de reluarea tuturor procedurilor parcurse până în acest moment.
„Este vorba de ordine de ministru, de legi, de hotărâri de Consiliu Local, de acordul cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Atunci se poare relua proiectul, în baza unui concept nou, redimensionat, la alte standarde. Dacă cineva crede că poate să le refacă, îi urez mult succes. Eu nu cred că acest lucru este posibil”, a argumentat Scripcaru.
Totodată, acesta a spus că în ultima perioadă, tema noului spital a fost „o discuție politizată excesiv, folosită în campania electorală și care a generat puțină emoție. Proiectul nu a fost făcut nici de primar, nici de consilieri, ci a fost pregătit de niște specialiști”.
Conform actualului proiect, Spitalul Clinic Regional de Urgență ar urma să aibă o capacitate de 849 de paturi de spitalizare continuă.
1 Trackback / Pingback