Luna aceasta vom afla cât costă noul spital regional din Brașov. Cu multe luni de întârziere, consultantul va prezenta studiul de fezabilitate

Consultantul care lucrează la studiul de fezabilitate pentru proiectul Spitalului Clinic Regional de Urgență a va anunța valoarea investiției, dar și schema de finanțare cel mai târziu în 15 octombrie, după ce termenul inițial era una februarie a acestui an. Studiul este realizat în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Brașov și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, iar prin acest proiect, consultantul va stabili și care este schema optimă de finanțare a proiectului. 

Studiul de fezabilitate ar fi trebuit să fie gata în luna februarie a acestui an, însă termenul nu a putut fi respectat după ce noua conducere a primăriei a solicitat ca unitatea sanitară să fie proiectată cu mai multe paturi decât cele 849  stabilite inițial. „ Numărul de paturi luat în calcul pentru noul spital este de 968”, a anunțat primarul Brașovului, Allen Coliban. 

În ceea ce privește finanțarea proiectului, reprezentantul Primăriei Brașov a anunțat că aceasta trebuie să fie asigurată de Ministerul Sănătății.

„Statutul, finanțarea sau alte chestiuni tehnice sunt aspecte ce țin de minister. Vorbim de un spital regional și nu cred că este corect ca numai brașovenii să plătească această investiție”, a declarat Coliban. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.