RATBV a parcurs peste o jumătate de milion de km cu noile troleibuze și autobuze electrice

Noile troleibuze Solaris și autobuzele electrice SOR,  toate fiind vehicule cu zero emisii, au parcurs deja peste jumătate de milion de kilometri în municipiul Brașov, acest fapt aducând o creștere a calității serviciului de transport persoane oferit de RATBV S.A. și având o influență pozitivă importantă în cadrul măsurilor de protecție a mediului înconjurător.

În cursul lunii mai a acestui an a început livrarea și punerea în circulație a celor două tipuri de autovehicule de transport public de persoane, autobuzele electrice SOR reprezentând o premieră pentru municipiul Brașov din punct de vedere al exploatării curente a unor vehicule cu zero emisii. Până acum, RATBV a primit 16 asemenea autobuze electrice, urmând ca până la sfârșitul acestui an să-i mai fie livrate încă nouă autobuze electrice de către producătorul din Republica Cehă. De asemenea, în perioada mai – iulie 2020, au fost livrate și puse în circulație și toate cele 26 de troleibuze Solaris, cu lungime de 18 metri, construite în Polonia. Ele deservesc traseele cu indicativele 1,2, 6 și 31 și, având o serie facilități și dotări solicitate în cadrul procedurii de achiziție, asigură o experiență excelentă în timpul călătoriei. 

În ceea ce privește impactul acestui proces de modernizare a flotei RATBV asupra mediului înconjurător, este de amintit faptul că pe site-ul societății, www.ratbv.ro, există un contoar al cantităților de substanțe poluante care nu au mai ajuns în aerul Brașovului în urma circulației acestor mijloace de transport nepoluante. Astfel, potrivit acestor date, circa patru tone de monoxid de carbon, aproximativ 10 tone de oxizi de azot, peste 1,2 tone de hidrocarburi și aproape 200 de kg de particule (PM 2,5 și PM 10) au fost ”blocate” din drumul lor spre aerul orașului.

      

 

(P)

1 Trackback / Pingback

  1. RATBV a parcurs peste o jumătate de milion de km cu noile troleibuze și autobuze electrice - NewsTimes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.