Bătrânele Volvo de pe liniile 7 și 8 și-au respectat „blazonul”. Sunt „pensionate” după ce au parcurs milioane de kilometri pe străzile Brașovului

Aduse în Brașov în anul 2008, troleibuzele second-hand Volvo sunt scoase de pe traseu de RATBV, după ce în ultimii ani au circulat, în special pe liniile 7 și 8. În parcul auto al operatorului public de transport RATBV SA sunt patru troleibuze marca Volvo  (cu ani de fabricaţie 1984 şi 1989), patru marca FBW şi un Renault. Trei din vehiculele Volvo şi trei din FBW vor fi casate. Câte un  Volvo,  FBW și Renault-ul restul de trei vor fi păstrate pentru întreţinerea reţelelor.

Conform purtătorului de cuvânt al RATBV, Silviu Ștefan, troleibuze Volvo au ajuns în Braşov în 2008, având aproximativ un milion de kilometri la bord, parcurși în localitatea elvețiană  Biel. De atunci, pe străzile Braşovului au mai parcurs încă pe atât iar acum oficial RATBV a decis să le scoată din uz.

În locul troleibuzelor „pensionate”, RATBV va introduce pe linia 8 (Rulmentul – Saturn), 12 dintre cele 25 de troleibuze Solaris, achiziționate printr-un program cu finanțare europeană.  Celelalte vehicule din lotul de 25 vor circula  pe liniile 3, 10 şi 33. Purtătorul de cuvânt al operatorului local de transport a precizat că furnizorul a început să livreze noile troleibuze, iar până la finalul acestui an toate cele 25 de vehicule vor fi scoase pe traseu. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.