Cum va lupta Brașovul cu pandemia? Autoritățile brașovene așteaptă „direcțiile de acțiune” de la București. La nivel local se discută despre eventuale măsuri la nivel de zonă metropolitană

Comitetul Național pentru Situații de Urgență și Guvernul României urmează să anunțe astăzi strategia anti-Covid pentru perioada următoare. În aceste condiții, autoritățile locale se gândesc la diferite variante, însă acestea sunt numai ipoteze de lucru și este puțin probabil ca astăzi, la nivelul județului Brașov să se ia o decizie. Cel mai probabil că nu  va fi o carantină „în format clasic” în zilele următoare, un indiciu în acest sens fiind că Poiana Brașov va rămâne deschisă, dar cu noi măsuri de prevenire a răspândire a coronavirusului, stabilite la solicitarea prefectului județului Brașov. 

În ceea ce privește viziunea pe plan local pentru perioada următoare, de exemplu, prefectul județului a declarat pentru bzb.ro  că ”în funcţie de măsurile stabilite la nivel central, vom vedea ce măsuri sunt necesare pentru municipiul Braşov şi localităţile limitrofe. Centrul «epidemic» este în municipiul Braşov, dar, având în vedere mobilitatea ridicată, infectarea s-a propagat şi în localităţile învecinate. În acest context, este nevoie să gândim măsurile la nivel zonal, nu să ne raportăm doar la o singură localitate”. 

Adrian Veștea a declarat că în timpul unei discuții cu reprezentanții autorităților din România, premierul României, Florin Cîțu nu s-a declarat adeptul unor noi restricții:

”Opinia premierului este că la nivelul României sunt stabilite suficiente măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, iar o concluzie a acestor discuţii a fost că, în primul rând, trebuie ca acestea să fie respectate cu stricteţe. Apoi, dacă acestea nu vor avea rezultatele scontate, ar putea fi stabilite şi altele”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.