Duel de forță în Consiliul Local. “Steagu” nu a “renăscut”, aşa cum a vrut primarul Coliban. Nici “Steagu Roşu” nu s-a “calificat”, cum au propus liberalii

PNL și USR PLUS par să uite că formează o alianță în Consiliul Local, mai ales când vine vorba despre fotbal. Dacă în ședința extraordinară de azi, liberalii au propus formarea Asociaţiei Clubul Sportiv “Steagu Roșu”, prin aderarea Municipalității la asociația sportivă cu același nume, USR PLUS a propus un nou punct pe ordinea de zi: formarea unei noi asociații sportive, cu denumirea de Asociația Sportivă Club Sportiv Fotbal Club Brașov “Steagu Renaşte”, care să se înscrie în competiţie de anul viitor, sub denumirea de FC Braşov (brand deţinut de Municipalitate). Niciuna dintre iniţiative nu a primit numărul necesar de voturi pentru a trece, astfel că, Braşovul rămâne în continuare fără un proiect fezabil reînfiinţare al FC Braşov. 

Proiect depus pe ultima sută de metri pe ordinea de zi

Propunerea cu care au venit liberalii, pentru ca Braşovul să aibă o echipă într-o ligă superioară a fost prezentată luni de Braşov Metropolitan. Proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de azi. 

La ora întâlnirii, pe ordinea de zi a apărut o a doua propunere, iniţiată de primarul Allen Coliban: înfiinţarea de la zero a unei asociaţii sportive cu denumirea Asociația Sportivă Club Sportiv Fotbal Club Brașov “Steagu Renaşte”. 

“Varianta Coliban” prevedea ca în asociaţia nou înfiinţată să fie următorii membri:

  • municipiul Braşov
  • Direcţia de Administrare a Infrastructurii Sportive din subordinea Primăriei Braşov
  • Liga suporterilor braşoveni

Propunerea primarului are în vedere modelul FC Argeş, astfel că edilul susţine că noua asociaţie sportivă înfiinţată de la zero, poate prelua locul altei echipe într-o ligă superioară, atunci când este vorba de alte competiţii decât Liga I. Allen Coliban susţine, de asemenea, că în urma discuţiilor cu reprezentanţii FRF, aceştia şi-au arătat deschiderea “de a avea din nou FC Braşov în campionat”, astfel că ar fi dispuşi ca la termenul de 28 iunie să fie primită solicitarea de înscriere în campionat, iar în termen de zece zile să primească “completări la dosar”. 

Varianta liberalilor a fost prezentată de consilierul local Sebastian Bădulescu, cel care spune că alierea cu o asociaţie existentă ar înlătura riscul depăşirii termenului de înscriere în noul campionat. 

“Varianta Bădulescu” prevedea ca din asociaţia la care se aliază Primăria, să facă parte:

  • municipiul Braşov
  • cluburile sportive din oraş (şi aici consilierul a dat exemplul Kids Tâmpa sau Corona)
  • iniţiatorii Asociaţiei Sport Club “Steagu Roşu”

Aceştia din urmă promit, potrivit lui Bădulescu, retragerea din asociaţie, imediat după realizarea aderării.  Un avantaj al acestei asocieri ar fi faptul că marca este înscrisă la OSIM dar şi faptul că se poate face într-un timp scurt, iar clubul poate fi înscris în Liga II, luând locul Coronei. 

“Au existat discuţii la FRF, pe această temă şi ni s-a confirmat că putem prelua locul Coronei în liga secundă. Am avut discuţii şi cu mai mulţu suporteri, care nu au nimic împotrivă ca cluburile braşovene să se unească sub aceeaşi umbrelă, pentru o echipă fanion a oraşului. Am pierdut deja mult timp, din cauza unor orgolii. Da, probabil acest proiect pe care îl propunem a fost făcut în pripă, dar nu mai avem timp pentru altă asociaţie”, a declarat, la rândul său, viceprimarul Sebastian Rusu. 

Bădulescu susţine, de asemenea, că înainte de asocierea propriu-zisă cu ASC “Steagu Roşu” se va face un audit, deşi există un certificat de atestare fiscală care arată că acasta nu are datorii la bugetul de stat. 

Viceprimarul Flavia Boghiu, care a recunoscut că nu este “o mare microbistă”, este cea care a atras atenţia că, în cazul acestei variante, nu sunt cunoscute încă aleşilor (care în acest caz sunt şi decidenţi), statutul asociaţiei şi obiectivele. De asemenea, Boghiu spune că Municipalitatea, în calitate de viitorul membru al asociaţiei, ar fi obligată să plătească o cotizaţie, iar în acest moment, nimic nu garantează că membrii fondatori se vor retrage, aşa cum susţine Bădulescu.  

**

Proiectul depus de Allen Coliban nu a adunat numărul de voturi necesare, atrăgând doar 10 pentru, 7 împotrivă şi 6 abţineri. Voturile negativ au fost justificate de liberali şi social-democraţi prin faptul că înfiinţarea unei asociaţii noi se face în cel puţin două luni, iar acest termen depăşeşte data de înscriere în noul campionat. 

Nici proiectul depus de PNL şi susţinut de viceprimarul Sebastian Rusu şi consilierul local Sebastian Bădulescu nu a trecut de vot. Deşi la şedinţă au participat 24 de consilieri locali, la ora votului, doar 20 au votat, iar scorul a fost 10 – 10. Deşi a fost egalitate, proiectul nu a trecut, pentru că nu a întrunit majoritatea absolută, care în acest caz înseamnă 14 voturi pozitive (jumătate plus unu din membrii Consiliului Local). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.