A patra încercare a fost cu noroc. Consilierii locali brașoveni au găsit soluția pentru noul FC Brașov

Consiliul Local Brașov a reușit joi, la a patra încercare, să adopte o hotărâre de Consiliu Local privind FC Brașov.  Mai exact, aleșii au aprobat – cu 21 de voturi „pentru” – aderarea Municipiului Brașov, alături de Direcția de Administrare Infrastructură Sportivă și de Serviciul Public Local de Termoficare Brașov la Asociația Club Sportiv Scotch Club. Din adunarea Generală a Asociaților, respectiv Ioan Corbu (USR PLUS) și Sebastian Bădulescu (PNL), precum și un reprezentant al Primăriei Brașov.

Hotărârea de Consiliu Local a fost pregătită pe ultima sută de metri, proiectul fiind accesibil consilierilor locali spre consultare la ora începerii ședinței de plen (ora 13.00). 

Aderarea la această situație este una provizorie, pentru că, au anunțat reprezentanții municipalității brașovene, demersurile trebuie încheiate repede, astfel încât echipa de fotbal (FC Brașov) să poată fi înscrisă în următorul sezon competițional. Ba mai mult, viceprimarul Brașovului Rusu a anunțat că noua echipă are șanse să intre direct în Liga a 2-a, dacă promovează Corona.

„Noi trebuie să depunem dosarul la Federația Română de Fotbal până în 28 iunie. Am discutat cu reprezentanții federației, concluzia fiind că actuala variantă este cea mai bună”, a declarat Rusu.
Înainte de a fi supus aprobării, primarul Brașovului, Allen Coliban, a explicat și de a fost aleasă această formulă: „Preluăm un club care nu evoluează în ligi de fotbal. Ne grăbim cu acest proiect pentru a putea prelua, eventual, locul în Liga a 2-a. Vom schimba denumirea în FC Brașov Steagu Renaște, iar pe parcursul sezonului 2021 – 2022 vom putea vom putea schimba denumirea în FC Brașov. Este o soluție temporară, care va fi completată în vară. Despre aderarea la asociație, am avut discuții cu Consiliul Județean, iar semnalele sunt pozitive. Am discutat și cu Liga suporterilor, precum și cu mediul privat”, a declarat primarul.

Un proiect retras, alte două blocate 

Reamintim că în luna aprilie, pe ordinea de zi a ședinței de plen a Consiliului Local Brașov a fost un proiect de hotărâre privind constituirea Asociaţiei Sportive Fotbal Club  (AS FC) Braşov, din care să facă parte Primăria Braşov, dar şi alte structuri sportive. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi, după ce Ministerul Justiției nu a aprobat denumirea. 

Ulterior, în 18 mai, aleșii au avut pe masă două proiecte de hotărâre privind înfiinţarea Asociaţiei Sportive Fotbal Club Steagu Renaşte, iniţiată de primarul Allen Coliban, iar cealaltă privind aderarea municipalităţii la Asociaţiei Clubul Sportiv Steagul Roşu Braşov, promovată de consilierul local Sebastian Bădulescu. Nici una dintre cele două hotărâri nu a fost aprobată.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.