Valeriu Gheorghiță: Imunitatea colectivă dobândită prin boală şi vaccinare anti-COVID este de 44% la nivel naţional/ Unde sunt cele mai mari rate de imunizare

Imunitatea colectivă dobândită prin boală şi vaccinare este de 44% la nivel național, iar în București și în judeţele Cluj şi Ilfov este de peste 60%, a declarat marți coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță.
El a spus că a fost finalizată, împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, estimarea ponderii populației cu un grad de protecţie faţă COVID-19 obţinut prin vaccinare şi prin trecere prin boală.
Potrivit medicului militar, au fost făcute două estimări: una la nivel judeţean şi una la nivel de unitate administrativ-teritorială. Pentru estimarea la nivel naţional şi nivel judeţean s-a folosit ca bază de calcul populaţia rezidentă în România la 1 ianuarie 2020, adică 19,3 milioane de persoane.
  • „Ca atare, la nivel naţional, ponderea populaţională cu un grad de protecţie faţă de boala COVID-19, cumulat cu trecerea prin boală şi vaccinare, este estimată la circa 44%”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, citat de Agerpres.

Diferențe de la un județ la altul 

Şeful CNCAV a subliniat că există diferenţe de la un judeţ la altul. Astfel, Capitala și două judeţe – Cluj și Ilfov – au o rată de imunitate de grup de peste 60%. 
 
De asemenea, în 25 de judeţe, peste 20% de persoane au un grad de imunitate, în 11 judeţe au peste 40% grad de imunitate colectivă, iar în trei judeţe peste 50% din populație are imunitate.
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.