A doua medalie a României la Jocurile Paralimpice: Alex Bologa, la judo

Alex Bologa a cucerit vineri medalia de bronz la categoria -60 kg din cadrul competiţiei de judo de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.
 
Alex Bologa a trecut în confruntarea pentru locul trei pe Sherzod Namozov, din Uzbekistan. Anterior, sportivul nostru a trecut de japonezul Takaaki Hirai şi apoi a fost învins de azerul Vugar Shirinli, în semifinale.
 
Alex Bologa mai are în palmares o medalie de bronz câştigată la Jocurile Paralimpice din 2016, la Rio de Janeiro. Eduard Moescu (ciclism) a încheiat finala probei de contratimp 1000 m (cat. C3) pe locul al 17-lea.
 
Alex Bologa are 25 de ani și este singurul judoka din România cu deficiență totală de vedere. El a rămas fără vedre în urma unui accident, când avea 6 ani. A trecut prin mai multe intervenţii după acel accident, dar nu a mai reuşit să-şi recupereze vederea. Acum locuiește în Cluj Napoca și pe lângă antrenamentele istovitoare, şi-a găsit timp și pentru a absolvi un master în psihopedagogie specială, în cadrul facultății de psihologie. 
 
 
Pentru delegația României aceasta este ce-a dea doua medalie câștigată, după argintul lui Eduard Novak de la ciclism.
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.