A treia medalie de argint pentru România, la Tokyo, pentru un echipaj de canotaj

Echipajul de dublu rame masculin al României, format din Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aceasta este cea de a patra medalie pentru România, la Jocurile Olimpice – trei dintre ele ca canotaj. 

 

Cozmiuc și Tudosă au reușit o cursă extraordinară și au terminat Finala A cu timpul de 6 min 16 sec 58/100. Titlul olimpic de la Tokyo a fost câştigat de Croația (6 min 15 sec 29/100), în timp ce poziția a treia a fost ocupată de Danemarca (6 min 19 sec 88/100).

 

Tot în această dimineață, la câteva minute distanță, la dublu rame feminin, echipajul format din Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș a încheiat pe locul 3 în finala B. În clasamentul general al probei, româncele au ocupat locul 9.

După ora 4 a avut loc și cursa de dublu vâsle feminin categorie ușoară din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde echipajul României, format din Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă, a încheiat pe locul șase în Finala A.  Cozmiuc și Beleagă au terminat cu timpul de 6 min 49 sec 40/100. Titlul olimpic de la Tokyo a fost câştigat de Italia (6 min 47 sec 54/100), iar podiumul a fost completat de Franța (6 min 47 sec 68/100) și de Olanda (6 min 48 sec 03/100).

Până acum, delegația României a câștigat 4 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo: 1 de aur (echipajul de dublu vâsle feminin) și 3 de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul de patru rame fără cârmaci masculin și echipajul de dublu rame masculin).

Canotajul românesc a cucerit 20 medalii de aur, 12 de argint și 9 de bronz la Jocurile Olimpice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.