Alocarea sumei de un milion de lei de la bugetul local al municipiului Brașov pentru organizarea unui concurs de soluții în vederea reconfigurării Bulevardului Victoriei, dar a sumei de 180.000 lei pentru realizarea a trei studii pentru amenajarea unui skateboard park, a unui BMX park și a unui roller park în zona pasajului Fartec din Brașov fost respinsă de Consiliul Local Brașov în ședința de plen de miercuri, când a fost dezbătută rectificarea bugetului municipiului Brașov. De asemenea, a fost respinsă și alocarea sumei de 50.000 lei, pentru documentațiile tehnice aferente unui proiect de reamenajare a Parcului Someșul. Repartizarea banilor pentru studiile amintite a fost respinsă de consilierii locali PNL și PSD, iar la propunerea alesului local liberal Cătălin Anton, cei 180.000 lei pentru studiile din zona Fartec și cei 50.000 lei pentru Parcul Someșul au fost transferați în fondul de rezervă, având ca destinație realizarea de studii pentru construirea unor creșe și grădinițe. Milionul pentru concursul de soluții privind reconfigurarea Bulevardului Victoriei a fost transferat, la fel, în fondul de rezervă, dar fără o destinație precisă.
Care au fost fost argumentele primarului pentru concursul de soluții
„Vrem să organizăm un concurs de soluții cu participarea unor arhitecți de top din România și din străinătate. Prin acest concurs vom acorda un premiu, iar câștigătorul ne va oferi o soluție tehnică, dar și Studiul de fezabilitate. Cred că derularea acestui concurs este oportună, mai ales că este în pregătire și un alt proiect, «Calea Verde», care presupune dezvoltarea transportului verde, iar Bulevardul Victoriei este inclus în proiect. Este nevoie de corelarea celor două proiecte, pentru că, în cazul în care se implementează numai proiectul Calea Verde, nu se pot face apoi modificări sau îmbunătățiri mai mulți ani. Dacă vom corela cele două proiecte, vom identifica cea mai bună soluție pentru această zonă a orașului”, a declarat edilul în timpul ședinței de plen.
De asemenea, el a menționat că se pot extinde zonele verzi, că se pot amenaja zone de agrement, dar și spații pentru amplasarea unor terase. De exemplu, pe această arteră se poate renunța la două benzi de circulație și se pot amenaja parcări subterane.
Ce au reproșat consilierii PNL și PSD
Lucian Pătrașcu, șeful Grupului PSD din Consiliul Local Brașov: „Nu este oportun să tăiem două din șase benzi. Circul zilnic în zonă, iar dimineața este extrem de aglomerat. Personal, nu sunt de acord să se taie benzi de circulația. Când propui o astfel de măsură, trebuie să prezinți o alternativă, dar acestea nu există. Întâi e nevoie de o viziune privind traficul, apoi ne putem gândi la renunțarea la unele benzi. Cred că în acest sens este elocvent cazul străzii Mureșenilor”.
Allen Coliban: „Avem studiu de trafic și plan de mobilitate urbană. Eu propun acum un concurs internațional pentru regândirea circulației pe bulevard, astfel încât să fie înverzită zona. Nu vreau să tai benzi, acestea sunt doar exemplificări. Cei care vor participa la concursul de soluții, vor avea la dispoziție studiul de trafic și Planul de Mobilitate Urbană”.
Lucian Pătrașcu (PSD): „Unde vreți să faceți zonă verde? Pe blocuri. În Comisia Economică mi s-a spus că în locul a două benzi se dorește amenajarea de zone verzi”.
Ciprian Chiricheș (PNL): „Toți dăm dovadă de stângăcie. Municipiul Brașov nu poate fi luat în discuție cu propuneri de fluidizare a traficului pe segmente. Este nevoie de o viziune de ansamblu, valabilă pentru tot orașul. Dacă nu avem un proiect de fluidizarea a traficului pentru tot orașul. Întrebarea mea este: pentru Bulevardul Victoriei, concursul de soluții pe care îl propuneți se suprapune cu un alt proiect ce vizează transportul public sau cel cu ajutorul bicicletei? Dacă tot se organizăm dezbateri publice, propunem o consultare și pentru proiectul de reconfigurare a acestei artere”.
Piste biciclete si de alergare de a lungul si de a latul orasului la standarde internationale!cat mai repede! Lasati vrajeala!!!