Medicul elveţian Christophe Iselin, cetăţean de onoare al Braşovului. El a pus bazele programului de transplant renal la un spital privat din oraş

Medicului elveţian Christophe Iselin, care a pus bazele unui program de transplant renal la Braşov, i-a fost, decernat, joi, titlul de Cetăţean de onoare al municipiului, în cadrul unei ceremonii la care au participat primarul Allen Coliban şi consilieri locali. 

„În luna iunie a acestui an, Consiliul Local a decis acordarea titlului de Cetăţean de Onoare către domnul profesor doctor Christophe Iselin, care, de peste 20 de ani, este coordonatorul Secţiei de Urologie a Spitalului Universitar din Geneva şi un prieten apropiat al Braşovului, atât din perspectivă medicală – fiindcă în decembrie 2016 a pornit programul de transplant renal în Braşov, inclusiv în mediul privat, program care, iată, s-a terminat în acest an şi a lăsat formată o echipă de specialişti români – cât şi din perspectivă artistică, fiind un practicant de orgă şi un admirator al orgii din Biserica Neagră, dar şi un practicant de sporturi de iarnă, care se bucură de tot ceea ce masivul Postăvarul are de oferit”, a declarat Allen Coliban, în cadrul ceremoniei. 

Doctorul Christophe Iselin, şeful Secţiei de urologie a Spitalului Universitar din Geneva, este considerat un pionier al chirurgiei laparoscopice şi robotice urologice din Europa.

Începând cu 1 decembrie 2016, profesorul Christophe Iselin s-a aflat la Braşov în mai multe ocazii, pentru intervenţii chirurgicale umanitare, gratuite, în slujba pacienţilor români, multe dintre intervenţii fiind premiere pentru Braşov şi România.

Iselin este şi absolvent de Conservator şi va susţine un concert sâmbătă, la orga Bisericii Negre, a anunţat Primăria Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.