Un medic din sistemul privat, propus pentru pentru fi numit cetățean de onoare al Brașovului

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a inițiat un proiect de hotărâre privind a acordarea titlului de cetățean de onoare unui elvețian, dr. Christophe Iselin, care a realizat la Spitalul Sf. Constantin mai multe operații transplant renal. Propunerea de acordare a titlului a fost făcută de medicul Bogdan Moldovan. Conform proiectului de hotărâre, ce va fi supus aprobării în ședința de de mâine, Christophe Iselin, conduce de peste 20 de ani Secţia de urologie a Hopitaux Universitaires de Geneve, iar motivul pentru care a fost propus să devină cetățean de onoare este că a contribuit la dezvoltarea sistemului sanitar din Brașov și a promovat orașul peste hotare. 

„Începând cu 1 decembrie 2016 profesorul Christophe Iselin a vizitat Braşovul în mai multe ocazii pentru intervenţii chirurgicale umanitare, gratuite, în slujba pacienţilor români, multe dintre intervenţii fiind premiere pentru Braşov şi România. 18 cupluri de cetăţeni români au beneficiat de transplanturi de rinichi şi s-au întors la o viaţă normală cu ajutorul profesorului Iselin, toţi pacienţii fiind liberi de dializă. Prin tehnica robotică o pacientă a fost vindecată de cancer renal”, se arată în documentația aferentă proiectului de hotărâre. 

De asemenea, în proiectul de hotărâre se mai arată că „profesorul Iselin este absolvent de Conservator şi este un mare fan al orgii din Biserica Neagră
din Braşov la care cântă ori de câte ori este prezent în Braşov spre încântarea vizitatorilor. Consideră orga Bisericii Negre un Stradivarius al orgilor din Europa şi o promovează peste hotare. Iubitor al naturii, profesorul Iselin a avut ocazia să cunoască Braşovul şi altfel, făcând schi în powder pe Postăvaru, urcând cu ratracul la Cabana SVK, coborând cu frontale noaptea, făcând velo electric pe drumul vechi. Profesorul Christophe Iselin a onorat Braşovul medical şi cultural prin prezenţa domniei sale, este un ambasador al Braşovului medical şi turistic în Elveţia”. 

La Spitalul Sfântul Constantin, operațiile de transplant renal se fac contra cost, unitatea nefiind inclusă în programul național de transplant renal. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.