Râșnovul vrea să obțină o finanțare de 18 milioane de euro prin Programul Anghel Saligny

oznorMB

După ce Guvernul României a dat “undă verde” pentru Programul Național de Investiții Anghel Saligny,  Primăria Râșnov și-a pregătit o listă de proiecte pentru care va încerca să obțină finanțare de la bugetul de stat.L

Unul dintre proiectele pentru care va încerca a obțină finanțarea vizează extinderea rețelei de apă și canalizare, o investiție estimată de primarul oasului, Liviu Butnariu, la 18 milioane de euro. “Proiectul a fost pregătit încă din anul 2013, însă nu a stat oarecum în stand-by din cauza lipsei de finanțare. Proiectul prevede captarea a șapte izvoare de pe dla poalele Munților Bucegi, realizare unor rezervoare, dar și a rețelelor de transport și distribuție a apei potabile. Lungimea totala a noii rețele este de 18 km si include zona Valea Glajariei, zona drumului național DN 73A, dar și zona Colții Cheii. De asemenea, în proiect este inclusă și extinderea rețelei de canalizare”, a declarat primarul Râșnovului, Liviu Butnariu.

Acesta a menționat sistemul de captare va fi la o altitudine de 786 de metri, astfel că pentru distribuția apei către consumatori nu va fi nevoie de pompe.

Pe de alta pare, reprezentantul Primăriei Râșnov a amintit ca în zona Colții Cheii ar urma să ajungă o pârtie de schi din Masivul Postavarul, ca parte a proiectului de extindere a domeniului schiabil, astfel că racordarea acestei zone la rețeaua de apă  și canalizare este oportună”. 
Pentru acest proiect au început procedurile de actualizare a Studiului de fezabilitate. 

Canalizare pluviala pe cinci străzi 

Un alt proiect pentru care Primăria Râșnov vrea să obțină finanțare prin Programul Anghel Saligny vizează realizarea canalizării pluviale pe cinci străzi din oraș: Crizantemelor, 1 Mai, Armata Română, Crinului și Brazilor. Investiția este estimată la 7 milioane de lei. Proiectul presupune realizarea unei rețele subterane de captare a Apelor pluviale și asfaltarea celor cinci drumuri. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.