FOTO Un curier care a vrut să facă şi pe operatorul de salubrizare în Braşov a fost amendat cu 10.000 de lei

Un curier care a vrut să facă un serviciu în plus unui client, oferindu-se să îl scape de ambalajele produslui livrat s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei pentru gestul său.  

Ȋn urma unor verifiări făcute de poliţiştii locali din cadrul Biroului Activitate Comercial și Protecția Mediului, aceştia au indentificat o  depozitare de deșeuri, respectiv deșeuri din plastic, polistiren, carton, mobilier etc., aruncate în data de 10 martie într-o zonă situată în apropierea DN 13.

Cercetând informațiile din documentele identificate printre resturile de materiale depozitate ilegal pe domeniul public, polițiștii locali au descopeit că deșeurile proveneau de la proprietarul unui imobil din localitatea Ghimbav. Acestuia i-a fost livrat pe 10 martie un aparat electrocasnic, iar curierul care a efectuat livrarea s-a oferit să preia deșeurile depozitate pe terasa imobilului, bineînțeles contra cost. 

Persoana care a transportat și aruncat deșeurile pe câmpul din apropierea DN 13 a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, conform OUG nr.92/2021 privind regimul deșeurilor, iar ca măsură complementară s-a stabilit ridicarea, de către cel de al doilea contravenient, a deșeurilor aruncate și salubrizarea zonei, măsură care a fost îndeplinită și finalizată în cursul zilei de 29.03.2022.

Din punct de vedere legal, sancțiunile prevăzute în asemenea cazuri nu sunt deloc de neglijat. Potrivit OUG nr.92/2021 privind regimul deșeurilor, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 10.000 lei și 20.000 lei, iar pentru cele juridice între 50.000 lei și 70.000 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.