Amendă de 800 de lei pentru un braşovean din Tractorul, surprins când arunca în miez de noapte, deşeuri din construcţii

Un braşovean s-a ales cu o amendă de 800 de lei din partea Poliţiei Locale, după ce a fost surprins în timp ce încerca să scape de câţiva saci cu deşeuri din construcţii, aruncând-le la o platformă de gunoi menajer. Amenda a fost aplicată în baza HCL 149/2017, prin care a fost aprobat Regulamentul de privind salubritatea și protecția mediului, iar braşoveanul care a încălcat regula a fost sfătuit să își ridice deșeurile aruncate în interiorul platformei și a fost îndrumat să solicite sprijinul operatorului de salubritate dacă vrea să scape de astfel de resturi provenite din construcții.

„Aproape de miezul nopții, la adăpostul întunericului, un brașovean din cartierul Tractorul a fost  surprins de polițiștii locali de la Biroul Ordine Publică 2 în timp ce încerca să se debaraseze de saci întregi de deșeuri provenind din construcții. Până la apariția echipajului, bărbatul a reușit să abandoneze în interiorul platformei de colectare aflată la câteva strazi de domiciliul său, alta decât cea la care era arondat prin contract, o parte din reziduurile pe care le cărase în remorca autoturismului”, au precizat poliţiştii locali. 

De la începutul anului, pentru încălcarea unor prevederi ale aceluiaşi Regulament privind salubritatea şi protecţia mediului, Poliţia Locală a aplicat aproximativ 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 200.000 de lei. „Nu vă mai aruncați gunoiul la întâmplare pe stradă! În cazul în care vreți să vă debarasați de o cantitate mai mare de deșeuri, apelați la operatorul de salubritate! Folosiți doar platforma la care sunteți arondați!”, sunt sfaturile poliţiştilor locali pentru cetăţenii tentaţi să arunce deşeurile din construcţii la platformele de gunoi menajer.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.