Străzi care se deszăpezesc și se răcoresc singure în Brașov. Proiectul este propus de un consilier local

Unul dintre consilierii locali brașoveni, Raluca Stancu (PSD) a prezentat vineri un proiect inedit pentru întreținerea străzilor: un sistem automatizat care să permită răspândirea pe străzi a materialului antiderapant în cursul iernii sau a apei pentru răcirea asfaltului în cursul verii, dar și pentru dezinfecție. Pentru ca acest sistem să funcționeze, va fi nevoie de montarea unor duze, care să răspândească material antiderapant sau alte substanțe necesare întreținerii străzilor. Această rețea de echipamente ar urma să fie controlată printr-un sistem automatizat. 

Pentru început, propunerea consilierului local este ca, pentru început, sistemul să fie implementat pe Calea București, pentru a se putea evalua eficiența lui. 

„În prezent, un astfel de sistem este deja implementat în Târgu Mureș. Vom prezenta acest proiect în următoarea ședință a Consiliului Local Brașov”, a declarat Stancu. 

Cum funcționează sistemul 

În ceea ce privește acțiunea de deszăpezire și prevenire a formării poleiului, consilierul local a declarat că rolul acestui sistem este de a preveni depunerile de zăpadă pe segmentele de drumuri publice unde este amplasat: 

„Prin intermediul unor duze se pulverizează material antiderapant pe întreaga suprafață a drumurilor astfel încât să nu se depună stratul de zăpadă și pentru a se eficientiza traficul rutier, pentru a se reduce pericolul accidentelor și a tamponărilor auto. Totodată se poate interveni și în cazul temperaturilor scăzute prin distribuirea de material pentru prevenirea formării poleiului pe șosele, precum și în caz de viscol, sistemul acționând pentru topirea zăpezii aduse de vânt pe partea carosabilă”.  

Alte două acțiuni care pot fi întreprinse prin intermediul acestui sistem sunt acțiunea de spălare care are rolul de a curăța drumurile atunci când este cazul, precum și acțiunea de răcorire a carosabilului.

„În zilele călduroase ale anului această acțiune asigură menținerea carosabilului în parametrii optimi de rulare și prevenirea deteriorării covorului asfaltic, dar și crearea de confort termic resimțit de cetățeni”, a argumentat alesul local. 

Referitor la acțiunea de dezinfecție, prin utilizarea sistemului se pot distribui diferite substanțe chimice cu rol în eradicarea agenților patogeni și dezinfectarea pneurilor sau a încălțămintei pietonilor. 

  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.