Dezvoltarea orașului Victoria se împotmolește. Cauza: păsările migratoare

Autoritățile locale din orașul Victoria au mari probleme în realizarea documentațiilor urbanistice, asta pentru că aproape jumătate din teritoriul administrativ al localității se suprapune cu un Sit Natura 2000 (Piemontul Făgăraș). 

De exemplu, pentru acest an, autoritățile locale din Victoria au bugetat cu suma de 54.000 lei realizarea unul Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un teren cu o suprafață de 5 hectare și începerea lucrărilor la rețelele de utilități. Ulterior, pe acest teren ar urma să se realizeze unități de producție.

Lucrările la PUZ au început. Însă, cum o parte din cele 5 hectare este în aria protejată, autoritățile de mediu au solicitat realizarea unui studiu al păsărilor migratoare. 

„Orașul Victoria, o mare parte din el, se află pe SIT Natura 2000. Aceasta este o arie protejată care face parte din rețeaua europeană Natura 2000 și are scop principal de protecție și conservare a speciilor și a tuturor habitatelor de pe teritoriul României. În consecință, în Victoria, inclusiv această zonă, pe care am propus-o pentru PUZ, se află pe Sit Natura 2000. Ne-am izbit de alte probleme. Un PUZ are nevoie de absolut toate autorizațiile, de la gaz, curent, apă – canal, salubritate, STS, electrica, SEGA, mediu. Pentru că partea cu PUZ se află pe acest Sit am înaintat o adresă către Mediu, ni s-a pus în vedere că avem obligativitatea efectuării unui studiu al păsărilor migratoare care sunt pe acest spațiu. Iar vom întârzia câteva luni cu lucrările, pentru că numai în această perioadă poate fi făcut acest studiu. Trebuie făcute o grămadă de hârtii. Când am început acest PUZ ne-am gândit că ar trebui să îl și finalizăm în câteva luni, iar apoi vor veni investitorii. Imediat se face anul și încă suntem cu întârzieri foarte mari, dar nu din cauza noastră”, a declarat primarul orașului Victoria Camelia Bertea, pentru Salut Făgăraș

Pe lângă studiul păsărilor migratoare, pentru cele 5 hectare de teren, va fi nevoie și de un studiu de coexistență, având în vedere că parcela în cauză este traversată de o rețea electrică. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.