PNL își conturează noua conducere, la Brașov

Liga Aleşilor Locali şi Consiliul Naţional al PNL au fost convocate pentru datele de 26 mai, respectiv 27 mai, la Poiana Braşov. La prima dintre reuniuni sunt așteptați 1.200 de membri – primari și președinți de consilii județene, iar la cea de a doua, 1000 de delegați liberali din toată țara. 

Cu ocazia Consiliului Naţional al PNL vor avea loc alegeri pentru funcţiile de secretar general al PNL, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale. Candidaturile pentru aceste funcţii se pot depune până pe data de 20 mai.

De asemenea, discuţiile din BPN al PNL au vizat implementarea PNRR, mai exact stadiul îndeplinirii jaloanelor şi ţintelor asumate de România, precum şi creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene. 

„PNL consideră că implementarea investiţiilor şi reformelor din PNRR este prioritară şi este nevoie de implicarea şi mobilizarea tuturor pentru a accesa fondurile europene necesare dezvoltării României şi depăşirii situaţiei economice dificile prin care trece întregul continent”, se arată în comunicat. 

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL a avut loc la Vila Lac.

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al PNL pe 10 aprilie. Pe 2 aprilie, Florin Cîţu a demisionat din funcţie după ce mai mulţi liberali i-au cerut acest lucru. Ciucă era vicepreşedinte al PNL în domeniul apărare şi siguranţă naţională. Pe 2 aprilie, şi Dan Vîlceanu a demisionat din funcţia de secretar general al PNL, funcţie preluată interimar de prim-vicepreşedintele Lucian Bode. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.