Percheziţii la poliţişti din Codlea şi Ghimbav, într-un dosar de luare de mită

Foto: Arhivă

15 percheziţii au fost efectuate azi, la persoane fizice dar şi la sediul unei institutii publice, într-un dosar de corupţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov. 

Cercetările se efetuează într-un dosar înregistrat în anul 2021 şi îi vizează pe 6 poliţişti rutieri, dintre care cinci fac parte din cadrul Poliţiei Codlea şi unul din cadrul Poliţiei Ghimbav.

„Faptele pentru care se fac cercetări sunt infracţiunile de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. O parte din percheziţii sunt în curs şi la sediul parchetului au fost deja aduse o parte dintre persoanele cercetate. Până la finalul percheziţiei vor fi aduse toate”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. 

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere.

Activitatea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Argeș, Buzău, Brașov, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Prahova, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de cadrul Structurii centrale a DGA și de cel al DOS Brașov – BOS Covasna, din cadrul IGPR.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.