Site icon

Ședință maraton pentru sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 2. Consiliul Local Brașov ales soluția de compromis

Ședința Consiliului Local Brașov, în care a fost discutat și aprobat viitorul sălii de sport din curtea Școlii Gimnaziale nr. 2, a fost una maraton. A durat aproximativ 6 ore, mare parte a timpului fiind alocat opiniilor pro sau contra. 

Prima parte a fost dedicată persoanelor care au dorit să ia cuvântul, pentru a susține una sau alta dintre variante, iar pe listă s-au înscris 35 de vorbitori. Acest „prim act” a durat până aproape de ora 20.30, cu o scurtă pauză de calmare a unui participant recalcitrant.

Cel de-al „doilea act” a fost al consilierilor locali, însă aceștia au fost operativi. Au intervenit doar liderii de grup, care au motivat soluția pe care urmau să voteze. Votul final: 25 de voturi „pentu” și o neparticipare la vot. 

Consilierii au avut de ales între trei variante: 

  1. O sală exclusiv pentru orele de sport – susținută de părinții elevilor și de actuala conducere a școlii și de profesori ai Școlii Gimnaziale nr. 2; 
  2. O sală „de compromis” (o parte din sală să fie amenajată pentru antrenamentele de gimnastică, o parte pentru orele de educație fizică și sport – cu parchet), care nu a avut prea mulți adepți din partea publicului, dar a fost recomandată de experții care au propus cele trei scenarii. 
  3. O sală doar pentru gimnastică – susținută în ședința de plen de de Federația Română de Gimnastică, de părinții gimnaștilor de la CSȘ Brașovia (care a folosit sala veche de gimnastică din curtea școlii), de profesori universitari sau de antrenori de gimnastică; 

Strategie în doi pași, aprobată de Consiliul Local

Consilierii locali au ales soluția de compromis, însă cu unele mici modificări: 

Pe termen scurt: 

Pe termen lung: 

Inițial, acest scenariu nu includea montarea balonului de fotbal. 

 

Exit mobile version