Consiliul Județean Brașov are o nouă conducere. Au fost scântei în coaliție

Dacă la nivel național coaliția PNL – PSD pare a fi unită, la nivelul Consiliului Județean Brașov cele două partide au fost în conflict în ședința de plen din 19 iunie, când a fost aleasă noua echipă de conducere. Chiar dacă niciuna dintre tabere nu a recunoscut oficial, scânteia care a aprins „fitilul” un post de vicepreședinte, pe care social-democrații și l-ar fi dorit.

Cearta dintre social-democrați și liberali a început în momentul în care liderul Grupului PSD din Consiliul Județean Brașov, Adrian Iatan, a reclamat faptul că semnăturile date de trei consilieri județeni PSD, date pentru convocarea ședinței de plen se regăsesc și pe listele cu inițiatorii celor trei proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi.

„Materialele aferente ședinței au fost încărcate pe site cu săvârșirea unei ilegalități”, a declarat Iatan, care a solicitat ca ședința de plen să fie închisă și să se convoace alta.

Reprezentanții Executivului au spus că a fost vorba de o eroare materială, care a fost corectată între timp, prin atașarea unor noi liste de semnături, pe care se regăsesc numai 13 semnături.

Liderul Grupului PSD din Consiliul Județean Brașov nu a acceptat argumentele, a anunțat că va solicita un punct de vedere de la Prefectură, că se va adresa organelor de anchetă, apoi social democrații au părăsit sala de ședințe.

Vasile Ungureanu, ba e președinte, ba nu e președinte de ședință

Acest episod a fost precedat de un alt mic incident. Astfel, la începutul ședinței consilierii nu au intrat în sală, așteptând să fie semnate unele documente. A lipsit inclusiv vicepreședintele Consiliului Județean Szenner Zoltan, care ar fi trebuit să fie ales președinte de ședință. În aceste condiții a fost propus pentru a conduce ședința Vasile Ungurean (PNL), consilierii au votat prin ridicarea mâinii că sunt de acord, el a mers la prezidiu, însă au început discuțiile dacă votul pentru alegerea președintelui de ședință trebuie să fie deschis (prin ridicarea mâinii) sau secret (cu buletin de vot). Pentru a nu exista discuții, Ungureanu a propus să se mai dea un vot, de data aceasta secret. În acel moment au intrat în sală, iar votul pentru Ungurean nu a mai fost dat, ci s-a trecut la ordinea de zi inițială, care prevede ca președinte de ședință să fie Szenner Zoltan.

Cum arată noua conducere a Consiliului Județean Brașov

După ce apele s-au liniștit, în absența consilierilor județeni de la PSD, a fost ales vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean – Șerban Todorică (PNL) – și consilierul cu atribuții de vicepreședinte al Consiliului Județean – Ciprian Sterpu (PNL).

Adrian Iatan și-ar fi dorit să fie vicepreședinte

După ședința de plen, întrebat dacă și-ar fi dorit un post de vicepreședinte, Adrian Iatan a răspuns:

„Normal. Orice politician își dorește să evolueze. Din ce știu eu, au fost discuții au fost purtate de foruri superioare și nu s-a ajuns la o înțelegere”.

În schimb, Șerban Todorică a spus că nu au fost astfel de discuții:

„Noi am luat ceea ce am avut. Noi am câștigat poziția de președinte al Consiliului Județean Brașov, prin Adrian Veștea, dar și o poziție de vicepreședinte. Nu am cerut nimic mai mult, iar PSD nu s-a pronunțat că și-ar dori un vicepreședinte, nici astăzi, nici ieri, nici alaltăieri, în aceste zile în care au avut loc tot felul de discuții și negocieri”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.