Site icon

Două camere, baie, bucătărie, balcon – ultracentral: 723 de lei. Cum a pierdut municipiul Brașov un apartament de zeci de mii de euro, din lipsă de reacţie

Faptul că apartamentele au fost cumpărate la prețuri mici de chiriașii RIAL Brașov, în ultimii ani, nu este o noutate. Chiriașilor le dreptul legea să cumpere spațiile locative la prețuri mici, dar anul acesta, SC RIAL SRL (care administrează fondul locativ al municipalității) s-a întrecut pe sine: a pierdut un proces prin care a fost obligat să vândă un astfel de spațiu locativ contra sumei de 723 de lei. Sentința instanței nu a fost contestată în niciun fel, nici de Primărie, nici de RIAL. Acum, primarul Allen Coliban spune că vrea să caute responsabilii…

Detaliile modului în care a fost vândut apartamentul cu două camere, bucătărie, baie balcon, situat pe strada Dobrogeanu Gherea, în zona zero a oraşului, au fost prezentate în ședința de plen a Consiliului Local Brașov din 26 iulie, de către consilierul local Ciprian Chiricheș (PNL). Acesta a cerut o explicaţie pentru situaţia de faţă şi mai ales, pentru lipsa de reacţie a RIAL şi a Primăriei, în acest caz.

Iată, pe scurt, cum s-a petrecut această tranzacţie a unui apartament ultracentral din Braşov, la numai 723 de lei:

Primarul spune că nu a ştiut despre acest dosar dar va căuta vinovaţii

Primarul Brașovului, Allen Coliban, spune că nu ştia nici el despre această speţă până când nu a fost pus în faţa faptului împlinit. Însă susţine că de vină ar fi “Comercialul” de la RIAL, pe care “tot dumneavoastră, de la PNL l-aţi ţinut în braţe”.

Iată explicaţiile primarului, în Consiliul Local:

Cartonaș roșu pentru primar

După ce Allen Coliban a prezentat aceste explicații, consilierul local care a prezentat speța în ședința de plen i-a spus primarului că îi acordă cartonașul roșu”.

„Este vorba de o faptă foarte gravă, de o faptă penală, dovedită. După așa ceva, aș chema mâine conducerea RIAL, i-aș demite pe toți și aș pune sechestru asigurator pe bunurile lor, pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat Chiricheș.

Primarul Allen Coliban a declarat, la rândul său, că face demersuri pentru a afla cum de s-a întâmplat această vânzare a unui apartament din centrul Braşovului, la numai 723 de lei şi că intenţionează să ia măsuri.

Şedinţa Consiliului Local din data de 26.07.2023

Pentru recuperarea apartamentului sau pentru modificarea prețului tranzacției nu se mai poate face nimic. Pe piața liberă, un astfel de apartament costă zeci de mii de euro, în zona Dobrogeanu-Gherea. Ironia face ca, pe lângă faptul că a pierdut apartamentul respectiv, vândut la 723 de lei, Municipalitatea să fie obligată de instanţă şi la plata cheltuielilor de judecată… mult mai mari decât valoarea imobilului, respectiv 5.000 de lei…

Exit mobile version