Demisii în lanţ la FC Braşov, după retrogradarea în Liga a 3-a la TAS

Demisii în lanţ la FC Braşov, după retrogradarea în Liga a 3-a la TAS! Un comunicat de presă transmis de club și asumat de „conducerea clubului” anunţă, printre altele, şi demisia conducerii, fără prea multe explicaţii. Deocamdată, la sediul clubului nu s-a întrunit Consiliul Director, însă comunicatul de presă asumat de conducerea clubului anunţă… demisia în lanţ a conducătorilor…

„În cursul zilei de ieri am primit decizia finală de la TAS privind dreptul de joc al clubului nostru în Liga a 2-a. Din păcate, decizia ne interzice dreptul pe care l-am câștigat pe teren. FC Brașov a primit automat drept de joc în Liga a 3-a”, a anunţat clubul prntr-un comunicat al cărui titlu dramatic a fost „FC Braşov, interzis în Liga a a 2-a”.

15 jucători au renunţat la contracte şi au plecat

„Momentan situația este una grea. Jucătorii au fost informați despre această decizie și în mai puțin de 24 de ore, 15 dintre ei au semnat deja actele de reziliere ale contractelor. Sunt liberi să semneze cu orice alt club. Le mulțumim pentru tot ce au făcut pentru clubul nostru și le urăm succes”, se mai arată în comunicat.

Conducătorii clubului recunosc, în comunicatul de presă, că situaţia din prezent este o situaţie cauzată de modul deficitar în care a fost prezentat dosarul de licenţiere. De aceea, cel puţin din comunicatul de presă reiese că întreaga conducere îşi va prezenta demisia.


„Revenind la problemele de licențiere. Din cauza modului de întocmire și de prezentare a dosarului de licențiere am ajuns în această situație. Vorbim, deci, de probleme de formă. Situația este cu atât mai frustrantă cu cât, pe fond, FC Brașov nu avea probleme financiare. Salariile erau la zi, nu existau litigii cu jucători sau alți membri ai clubului. De asemenea, clubul avea asigurată finanțarea pentru sezonul 2023 – 2024 din Liga a 2-a și aveam gânduri de promovare în prima ligă.
Cine este vinovat? Este o vină colectivă a tuturor celor din echipa de management a clubului. În aceste condiții toți cei din conducere care încă mai au contracte valabile își vor prezenta demisiile”, se arată în comunicat.

Rămâne de văzut dacă această mişcare se va întâmpla, având în vedere că acest comunicat de presă nu a fost asumat de nicio persoană anume, ci de… „conducerea clubului”, fără însă ca şi consiliul director să se fi întrunit pe ziua de azi.


„FC Brașov se va prezenta la meciul de mâine din Cupa României. Va participa cu o echipă formată în mare parte din juniori. E normal ca una dintre competițiile oficiale ale fotbalului din România să fie onorată.Vor urma reorganizări și decizii despre viitorul clubului. Este important de știut că în ultimii ani FC Brașov a reușit să dezvolte o academie de copii și juniori care are rezultate. Poate fi o pepinieră importantă atât pentru fotbalul brașovean, cât și pentru cel din țară. Vorbim de aproape 300 de copii și juniori care trebuie să își continue activitatea”, a mai transmis clubul în comunicatul de presă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.