Explozia de la Crevedia: Staţia GPL nu avea autorizaţie de funcţionare. Firma fiului primarului PSD de Caracal va fi anchetată

Foto: DSU

Preşedintele Klaus Iohannis dar şi premierul Marcel Ciolacu cer anchete la firma care deţinea staţia GPL unde au avut loc sâmbătă seara exploziile în urma cărora o persoană a murit şi au rezultat peste 50 de victime serios rănite. Staţia GPL aparține unei firme deținute de fiul primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea (PSD). Informaţia a fost confirmată chiar de către edil, care spune că nu ştie ca fiul său să fi făcut ilegalităţi la această firmă.  Stația GPL, conform primarului din Crevedia, ar fi avut activitatea suspendată și nu ar fi avut voie să vândă carburanți.

Stația GPL era a firmei Flagas SRL, ai cărei acționari sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), potrivit Termene.ro.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, susţine că, „din ce se ştia”, cel puţin oficial, staţia GPL care a explodat la Crevedia nu avea activitatea, pentru că nu îşi primise avizele din partea ISU Dâmboviţa.

„Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt”, a declarat Raed Arafat.

Klaus Iohannis cere anchetă

Sâmbătă seara, şi preşedintele României a transmis – pe pagina sa de Facebook,- un mesaj familiilor victimelor şi a anunţat că va cere anchetă imediat de zona de risc va fi stabilizată.

“O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.