Primăria Brașov şi „găinăriile” de la FOV: 300 de euro donaţie/ sponsorizare, pentru participarea la ateliere de lucru

Foto: PMBV

Primăria municipiului Braşov umflă în continuare în pompă, pentru  Forumul Oraşelor Verzi (FOV), aflat laa treia ediţie şi prezentat din nou, ca cel mai mare şi mai complex eveniment de mediu din România şi, chiar din Europa.

Astfel, azi, Primăria municipiului Braşov anunţă şi o acţiune de maximă importanţă pentru funcţionarii din administraţiile locale şi o activitate de nerefuzat pentru orice cetăţean pasionat de mediu şi interesat de protecţia lui: participarea la Ateliere de lucru – Generatoare de idei pentru Orașe Verzi.

Atelierele de lucru vor avea loc în ziua a doua a conferinței, 6 septembrie și oferă participanților o platformă interactivă pentru dezvoltarea și schimbul de soluții concrete pentru provocările actuale ale orașelor. De la primari și viceprimari, până la administratori publici, consilieri locali și specialiști în urbanism și tehnologie, fiecare atelier abordează aspecte specifice ce vizează transformarea urbană durabilă”, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria municipiului Braşov, despre atelierele din cadrul FOV.

Totuşi, dacă pentru funcţionarii din administraţie, aceste ateliere sunt gratuite – aşa cum, de altfel, Municipalitatea le şi promovează (putem bănui că se vor acorda şi diurne, probabil), pentru alte categorii de participanţi se va percepe o taxă, care nu este chiar mică.

Mai exact, Primăria municipiului Braşov cere 300 de euro ca taxă de participare din partea oricărei persoane care vrea să vină la aceste ateliere şi nu este din categoria „bugetar”.  Această sumă acoperă, potrivit reprezentanţilor Primăriei costurile legate de accesul la sesiunile de plen si ateliere de lucru, prânzuri, cine și pauze de cafea , în ziua de 6 septembrie, când au loc atelierele.  

Ceea ce este de subliniat este faptul că, această taxă este solicitată sub formă de donaţie (din partea persoanelor fizice) sau sub formă de sponsorizare (din partea persoanelor juridice, inclusiv ONG-uri). Ceea ce nu se ştie deocamdată – dat fiind că Municipalitatea nu a mers atât de departe cu transparenţa acestei organizări şi comunicări, este contul (sau capitolul bugetar) în care se vor vira acesşti bani, care sub formă de donaţii sau sponsorizări.

Pentru detalii tehnice însă, cei interesaţi sunt direcţionaţi spre mail-ul protocol@brasovcity.ro.

Reamintim că, pentru organizarea Forumului Oraşelor Verzi, Primăria municipiului Braşov a alocat, prin votul majoritar din Consiliul Local, suma de 600.000 de lei, după ce initial, organizatorii solicitaseră 820.375 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.