De câteva zile, curenții de aer își “fac de cap” prin Brașov și aduc mirosuri insuportabile în mai multe zone ale orașului. Se întâmplă în special noaptea, iar mirosurile apar prin Triaj, Craiter – Florilor, uneori Astra, dar și în alte zone. Deocamdată, sursa este necunoscută. Poate fi vorba de un îngrășăminte, poate fi gaz de deșeu…
Aceste mirosuri nu par a afecta agenda de priorități a autorităților locale brașovene, care, în această perioadă sunt “prinse cu FOV-ul” (Forumul Oraelor Verzi), unde, printre altele se discută de metavers sau drumuri prea late.
Poate ca nu ar fi fost rău ca la ediția din acest an a FOV să fie lansat un medalion odorizant – ca cele pentru interiorul maşiilor, de exemplu, care să mai acopere din mirosul de “nu-se-știe-ce”. Un brăduț verde sau un ursuleț pufos ar fi purtate cu plăcere de brașoveni, mai ales că acestea ar reflecta identitatea Brașovului, pe care Primăria tot încearcă să î “promoveze”, uneori cu forţa…
Dincolo de ironie, spre deosebire de Brașov, la Cluj, unde, la fel, sunt probleme cu mirosurile, autoritățile chiar încearcă să afle sursa, ca să știe ce e de făcut mai departe. La Cluj, s-au făcut celule de criză, pentru a investiga şi afla sursa mirosurilor şi a lu măsuri.
La Braşov, se organizează Forumul Oraşelor Verzi, se vorbeşte despre metaverse şi se repetă aceleaşi mesaje: “capitală verde a României”, “puterea lui împreună, a pretext de întâlnire, descoperire și acțiune”.
Iar despre sursa mirosurilor şi reacţii concrete, în cel mai fericit caz, acelaşi răspuns ca în campania electorală din 2020: Fin-Eco este de vină, depozitul trebuie mutat şi “vom face demersuri”.
Fii primul care comentează