Adrian Gabor (PNL) a demisionat din Consiliul Județean, după 3 mandate consecutive

Consilierul județean Adrian Gabor (PNL) și-a înaintat demisia din Consiliul Județean Brașov, mandatul său de consilier urmând astfel să înceteze de drept înainte de termen azi, după ce plenul va lua act de solicitarea sa.

UPDATE 11.30
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, a confirmat că demisia lui Adrian Gabor vine ca urmare a sentinţei de condamnarea cu suspendare, în dosarul în care Adrian Gabor a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului.

„El ne-a anunţat încă din luna iunie, la partid, privind această demisie, însă am aşteptat transmiterea acestei decizii din partea instanţei. Ea a venit în aceste zile”, a declarat Şerban Todorică.

Adrian Gabor și-a depus demisia încă la data de 28 septembrie, din motive personale, iar președintele Consiliului Județean, Șerban Todorică, a inițiat pe 2 octombrie, referatul de aprobare care stă la baza proiectului de încetare a mandatului. Plenul Consiliului Județean Brașov va lua act în ședința extraordinară e azi, de această demisie.

Pentru Adrian Gabor, acesta a fost al treilea mandat de consilier județean, el fiind, din 2016 până în 2020, și vicepreședinte al administrației județene. Gabor a fost și consilier local al municipiului Brașov în perioada 2000-2004, când a fost membru al ApR, iar apoi, viceprimar, în perioada 2004 – 2012, ca membru al PD (devenit ulterior PD-L și fuzionat cu PNL).

În 2020, Adrian Gabor a fost trimis în judecată, după ce în 2019 a fost suprins conducând sub influența alcoolului, iar o sentință privativă de libertate, chiar și cu suspendare, este incompatibilă cu funcția publică.

Următorul candidat pe lista propusă de PNL pentru Consiliul Județean, în mandatul 2020 / 2024 este Sorin Abagiu.

1 Trackback / Pingback

  1. Adrian Gabor, condamnat pentru că a condus băut, a demisionat din Consiliul Județean Brașov – Bună Ziua Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.