Consilierii locali brașoveni s-au certat pe detalii. Niciunul nu a amintit de cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi ce vizau Programul „Cornul și laptele”

Consilierii locali brașoveni din toate partidele au avut nevoie de aproximativ o oră de ceartă pentru a respinge ordinea de zi a ședinței extraordinare de marți. Dintre proiectele supuse aprobării, unele erau „reveniri”, adică hotărâri respinse în ședințele anterioare. La capitolul „noutăți” proiect se referea la aprobarea Ghidului de finanțare pentru proiectele din categoria „Sportul de performanță”, iar alte două vizau Programul pentru Școli al României („Cornul și laptele”).

Hotărârile pentru aprobarea Programului „Cornul și laptele” (unul prin care urmau să fie aprobate produsele, iar celălalt prin care ar fi trebuit să se aprobe măsurile educative) erau importante, pentru a oferi Primăriei Brașov posibilitatea de a lansa licitațiile de achiziționare a produselor de panificație, a lactatelor și a merelor ce urmează a fi distribuite gratuit în școli.

Cu toate acestea, primarul Brașovului, Allen Coliban, a amintit la începutul ședinței, ca „Prioritate zero” a momentului este aprobarea Ghidului de finanțare pentru proiectele sportive. Ba mai mult, coincidență sau nu, în sala de ședințe au apărut și părinți sau antrenori de la grupele de copii și juniori de la FC Brașov, asta în condițiile în care proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară abia marți seara, deci, cu câteva ore înainte.

Nici viceprimarul Flavia Boghiu, care coordonează „Cornul și laptele” nu a ridicat problema hotărârilor de aprobare pentru proiectul pe care, de altfel, îl susţine în general, după cum declară de fiecare dată. A preferat, în schimb, să își arate nemulțumirea că aleșii nu sunt dispuși să dezbată proiectul ce viza sportul de performanță.

Pe de altă parte, nici aleșii din PSD și PNL nu au ridicat problema Programului „Cornul și laptele”, ci au preferat să intre într-o ceartă sterilă cu oponenții din USR pe tema Ghidului pentru „Sportul de performanță”.

Aceasta este o situaţie care arată reflectă principalele preocupări ale aleşilor locali. Pe principiul că o ceartă bună on line atrage mai bine atenţia decât o înţelegere bună off line.

Dacă în general toţi aleşii locali se dau de ceasul morţii, arătându-se, cel puţin verbal, preocupaţi de elevi şi de alimentele pe care vor să le ofere în şcoli, acum au uitat complet de acest subiect şi nu l-au mai considerat suficient de important încât să îl aducă în discuţie şi să lase deoparte certurile pentru a ajunge ajungă vă voteze.

Aşa cum au aşteptat până acum, elevii pot aştepta în continuare…

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.