Programul ,,Cornul și Laptele” implementat la Brașov, un model de urmat pentru întreaga țară.

Abordarea inovativă a programului ,,Cornul și Laptele” demarat în județul Brașov, în septembrie 2021, prin parteneriatul cu World Wide Found – Romania (WWF), ar urma să fie implementat nu doar la nivel local, ci și național. Prin acest program se dorește achiziționarea unor produse a căror calitate să primeze, astfel nu doar prețul mic să fie cel important, dar și ca aceste produse să fie ecologice și furnizate de producători și fermieri locali. În Brașov acest proiect având ambiții și mai mari, astfel elevii din școlile brașovene să poată vizita fermele și livezile de unde laptele și fructele sunt furnizate.

,,În cadrul ședinței de Guvern de ieri (miercuri, n.n.), s-a aprobat hotărârea privind majorarea prețurilor pentru programul Cornul și laptele. Asta înseamnă că, cu această majorare de 16%, indexarea la nivelul inflației actuale, vom putea achiziționa produse la un preț actualizat pentru a ne asigura că acestea au cea mai bună calitate pentru școlile din Brașov. În urma propunerilor pe care Primăria Brașov le-a transmis către minister, elemente din caietul de sarcini pentru programul Cornul și laptele au fost introduse în caietul de sarcini la nivel național. Asta înseamnă că modificările pe care le-am implementat la nivel local anul trecut, la nivelul municipiului privind achizițiile, privind produsele eco ce vor ajunge în școli la copiii brașoveni vor putea fi de acum implementate la nivel național. Totodată, în perioada următoare vom transmite Prefecturii solicitare de introducere a unor noi măsuri. Astfel, pe lângă furnizarea de produse, vom avea și programe educative pentru copiii din școli. Ne dorim în acest fel să le dăm șansa elevilor din școlile brașovene să viziteze fermele în care se produce laptele pe care îl consumă, să viziteze livezile de unde primesc fructele în școli și să aibă parte de activități educative, de zile tematice, concursuri, în care să învețe mai multe despre alimentația sănătoasă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Deși acest proiect ar fi trebuit să fie implementat încă de anul trecut, acesta a întâmpinat impedimente în furnizarea fructelor și al produselor de panificație, astfel acesta urmând să fie implementat în anul școlar 2022-2023. Această amânare a fost cauzată de absența unei oferte a unor furnizori locali care să respecte criteriile de produse ecologice și prețul stabilit de Guvern.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.