Programul „Cornul și laptele” în municipiul Brașov, abia în etapa licitației. Contractele cu furnizorii vor putea fi semnate abia anul viitor

Elevii din municipiul Brașov vor mai avea de așteptat și în acest an școlar până să primească merele, lactatele și produsele de panificație distribuite gratuit prin Programul pentru Școli al României (Cornul și laptele). Practic, la nivelul municipiului Brașov, programul este în etapa licitației pentru livrarea produselor.

Procedura fiind lansată abia în 29 noiembrie, iar ofertele sunt așteptate până în 29 decembrie. Apoi, trebuie evaluate ofertele, stabiliți câștigătorii și semnate contractele, iar toate aceste proceduri vor dura cel puțin o lună, astfel că, în cel mai optimist scenariu, distribuirea va începe în luna februarie.

Pentru anul școlar 2023 – 2024, Primăria Brașov a luat în calcul 22.600 de elevi, iar valoarea totală estimată a produselor se ridică la 7,5 milioane de lei, fără TVA, însă suma poate scădea, având în vedere că vor fi alese ofertele cu cel mai mic preț.

Conform caietului de sarcini aferent licitației, în zilele de luni, marți și miercuri, elevii vor primi lapte și corn, iar în zilele de joi și vineri vor ei vor primi biscuiți, iaurt și mere.

De ce a întârziat licitația

Primăria Brașov a început să implementeze Programul pentru Școli al României din anul școlar 2021 – 2022, iar de atunci nicio ediție nu a început la timp. Anul acesta, reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat că nu au putut lansa licitația din cauza faptului că Guvernul a emis cu mare întârziere hotărârea prin care a fost aprobat programul pentru anul școlar 2023 – 2024. De asemenea, câteva zile au fost pierdute și din cauza certurilor din Consiliul Local Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.